Ябълковият оцет е предпочитан както за овкусяване, така и за здраве и красота.
По отношение на здравословното му влияние, ползите от него са изключително много.
Основното ябълковия оцет съдържа ябълчна киселина, която има благоприятно влияние върху бактериите в стомашно-чревния тракт.
От микроелементите ябълковият оцет съдържа калий, който влияе пряко върху калиево-натриевия баланс в кръвта. Това е много важно за хората с високо кръвно налягане.
Микроелементът бор е другият важен микроелемент в ябълковия оцет. Борът е много важен за здравето на костите.
Ябълковия оцет съдържа високи количества желязо в лесна за усвояване форма. Освен това съдържа белтъци, благоприятни за здравето на стомаха и преработването на храната.
Неизменно ябълковият оцет съдържа и пектин. Пектинът абсорбира токсините от организма и е много благоприятен за здравето на сърцето.
Всичко това прави ябълковия оцет много ценен продукт в здравословната диета. Неговото производство е лесно и много хора си го произвеждат в домашни условия.
За да направите ябълков оцет, са необходими ябълки, търпение и подходящо пространство за съхранение.
Полученият продукт променя смисъла на здравословния начин на живот и философията на храненето.
Изпробвайте направата на домашен оцет с тази рецепта за домашен оцет от дюли, домашен оцет от круши или малинов оцет.
Коментари