Как се прави отвара от синапено семе?

Как се прави отвара от синапено семе?
Снимка: gotvach.bg

Синапът и неговите лечебни свойства са познати на хората още от дълбока древност. Синапът и синапеното семе намират голямо приложение в съвременната терапия и народна медицина и в наши дни.

Особено популярни са синапените лапи, които трябва да се правят и прилагат с голяма доза внимание, защото при тях лесно може да се стигне до кожни изгаряния.

Синапът е подходящ за лечение на настинки, бронхит, упорита кашлица и респираторни заболявания не само под формата на синапени лапи външно, но и като отвара от синапено семе, която да се приема вътрешно.

Отвара от синапено семе се приготвя като в 500 мл вода се поставят 1 ч.л. синапено семе и 2 с.л. мед. Продуктите се кипват и варят около 5 минути. След като изстине се пие през 2-3 часа по малко.

Може да приготвите отвара от синапено семе и от ¼ ч.л. млян синап и ¼ ч.л. черен пипер, които се накисват в гореща вода за 10 минути. След това може да добавите и по малко мед, за да може да консумирате сместа.

Силна отвара от синапено семе, с която се гонят песъчинки в бъбреците, се прави с 1 с.л. синапено семе и 500 мл вода. След увиране отварата трябва да се вари до намаляване на количеството ѝ наполовина. От тази концентрирана отвара от синапено семе се приема само по 1 кафена лъжичка 3 пъти дневно преди хранене.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати