Какви подправки се слагат на пастърма?

Какви подправки се слагат на пастърма?

Пастърмата е изключително вкусен и лесен за приготвяне деликатес. Домашно приготвената пастърма е особено актуална в късната есен и през зимата, когато чудесно се съчетава с домашното червено вино.

Пастърма в домашни условия може да се приготви от различни видове меса чрез сурово осоляване и сушене. Но за получаването на перфектна пастърма трябва да подберете качествено месо (свински бут, шол или свинска плешка), подходяща сол и най-важното – подходящи подправки за пастърма, които ще придадат завършек на усилията ви.

След като почистите месото от жилите и го нарежете на подходящи парчета по дължина на мускулните влакна, трябва да го наложите със сол или да го накиснете в солена саламура (48 часа в сол и 72 часа в саламура). Следва обезсоляването му с хладка вода, което трябва да го подготви за най-важния етап от приготвянето на пастърма – овкусяването.

Всяка домакиня има своя собствена рецепта за овкусяването на домашно приготвената пастърма, която е разработила в съответствие с вкуса и предпочитанията на семейството си.

По правило пастърмата и кайзер пастърмата се овкусяват със сминдух (чимен), черен пипер, чубрица, кимион, червен пипер, сух чесън на гранули, самардала ,кардамон и салвия.

Подправките се смесват и в тях се овалват парчетата меса, които след това се пресоват и се оставят за изсъхнат на сухо и проветриво място.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати