Моята Стена

  • /МарияМариядобави форумната тема: Отново за козунацитепреди 8 годиниВ последните няколко дни наред със снимки на козунаци и боядисани яйца широко се тиражират и безброй рецепти за това какво да направим от старите козунаци. Буквално сме залети от такива предложения,а аз недоумявам от къде се появява материал за тези рецепти при положение,че не вярвам някой да е приготвил вкусен козунак и той да е оцелял до толкова,че да се налага да се преработва. В нас има половин козунак,но с цялото си нахалство твърдя,че е мек и вкусен и няма нужда от рецепта.

    Та казано на кратко (извинявам се за дългата увертюра)за мен правилните заглавия са Какво да направим от козунаците които не стават за директна консумация. Пазара е залят с всевъзможни произведения именувани козунак,но те не отговарят на името си.

    Жалкото е че пекарни,които предлагат вкусни закуски и козунаци през цялата година по време на кампанията се излагат тотално и предлагат нещо което не прилича на нищо.

    Тази година реших,че сама ще си приготвя козунак и не съжалявам.Получиха се вкусни и достатъчно количество,за да оправдая загубата на половин ден връткане из кухнята.

    Идеята ми за пускане на тази тема е да споделите своето мнение за това дали си струва да се приготвят козунаци в домашни условия и бихте ли си купили отново нещо в което трябва да вложите допълнително продукти,за да не изхвърлите,защото не става за директна консумация.

    Ако споделите рецепти или пък марки бои за яйца които купувате.Смятам че темата би била полезна за всички,защото ще имаме събрана информация на едно място.
    Защо пък да не превърнем темата в нещо като каталог за Великден.
  • /МарияМариядобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Обикновен кекс с пудра захар и шоколадов топингпреди 8 годиниОбикновен кекс с пудра захар и шоколадов топингОбикновен кекс с пудра захар и шоколадов топинг24.04.2016Кекс
  • /МарияМариядобави отговор към форумната тема: За Ватиканския хлябпреди 8 годиниНа мен също ми допадна вкусът и въпреки поверието,че не трябва да го приготвям повторно бих опитала.
    Проблемът е че нямам квас и нямам идея дали ако забъркам малки количества и го оставя съответния брой дни ще се получи.
  • /МарияМариядобави коментар към: Бабини виненкипреди 8 годиниБабини виненкиБабини виненки11.04.2017Сладки и БисквитиЗа бабините виненки не отговарям,но на мама виненките са без захар.Рецептата е само мас,вино брашно и сол и след това в пудра захар.Стават си достатъчно сладки от лукума и пудрата захар.Задължително с мас,както вече е споменато в коментарите.Брашното наистина е на око,то се усеща.
  • /МарияМариядобави рецепта със снимка: Пухкави мъфини с мед и сусамов таханпреди 8 годиниПухкави мъфини с мед и сусамов таханПухкави мъфини с мед и сусамов тахан29.03.2016Мъфини
  • /МарияМариядобави коментар към: Лесна и евтина диетапреди 8 годиниЛесна и евтина диетаЛесна и евтина диета25.03.2012ДиетиПреди години и аз си мислех,че ще отслабна с овесени ядки,но един колега ми секна ентусиазма,като ми каза,че зоби кобилата си на село с овес :) Честно казано нямаше кой знае какъв ефект при мен,но пък от друга страна всяка една диета и режим на хранене се отразяват по различен начин на всеки човек.Много важно е освен начина на хранене и начина на живот.
  • /МарияМариядобави коментар към: Руло за 6 минутипреди 8 годиниРуло за 6 минутиРуло за 6 минути31.12.2014Сладки РулаДнес втори опит при това успешен,наистина става бързо и лесно,а вкусът е много по-хубав от ароматизираните готови рула.Това вече е любимия ни сладкиш.
  • /МарияМариядобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Торта морско приключениепреди 8 годиниТорта морско приключениеТорта морско приключение16.03.2016Торти и глазури
  • /МарияМариядобави коментар към: Евтин кейк с компотпреди 8 годиниЕвтин кейк с компотЕвтин кейк с компот17.04.2022КексКато дете за рождения ден мама ми приготвяше задължително и този сладкиш.Много любим вкус,и сега го приготвям.Опитвала съм с череши,но най ми харесва с кайсии.
  • /МарияМариядобави коментар към: Грис - халвапреди 8 годиниГрис - халваГрис - халва13.03.2016ХалваИ в къщи се приготвя често с тази разлика,че аз го приготвям във фурната.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest