Gotvach.bg»Статии»Готвене на месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грешките при готвене на месо
Грешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене
Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Готвене на месо с плодовеДобави нектарините след 5 минути от началото на готвенето и оставете сместа да къкри, докато пилето се зачервява, а нектарините омекнат....
2
Мариноване и готвене на конско месо
Мариноване и готвене на конско месо
Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месо
Преди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата.
Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
Тънкости при готвене на козе и овче месоПреди да готвите овчето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис....
1
Съвети при готвенето на дивечово месо
За различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
1
Как се приготвя месото за перфектния бургер
Техника за готвене на бугер
Бургер на грил или тиган
Можете да готвите бургерите на грил на открито или бургер на тиган с незалепващо покритие....
Как да приготвим нудълс в уок тиган?
Намалете температурата на готвене и гответе по желание или докато подправките изсъхнат. Веднага се изсипва в чиния за сервиране.
Здравословно ли е готвенето в уок?...
Как да готвим с по-малко мазнинаИзползвайте незалепващи съдове за готвене, с тях няма да имате нужда от масло или маргарин, за да готвите храната....
1
Съвети при готвенето на Crock-Pot
Спестете пари
Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
Съвети при готвенето на агнешко
Преди да започнете да го готвите, го изплакнете добре с вода.
Важно правило, при готвенето на агнешко месо е да не го солите предварително....
Хитри готварски трикове за всяка домакиня
Гответе само със сухи ръце.
Опитвайте храната, докато готвите! Това ще ви помогне да не сгрешите с количеството сол и подправки, правилно изчислете времето за готвене....
Правилата за наистина здравословно готвенеГответе с пълнозърнести храни. Опитайте нещо ново. Научете се да готвите с киноа, лимец или кускус, така че да можете да си починете от ориз и макаронени изделия.
4....
1