Готвене на месо
Търсиш информация за Готвене на месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене на месо.
Грешките при готвене на месоГрешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене
Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Готвене на месо с плодовеМакар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат....
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоПреди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата.
Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
Тънкости при готвене на козе и овче месоКогато приготвяте ястие от овче месо, трябва да имате предвид, че най-вкусно е месото на животни до година и половина. То се отличава със светлочервения си цвят, мазнината е бяла и еластична....
Съвети при готвенето на дивечово месоНе е добре месото да се готви веднага, особено това на едрия дивеч. Най-добре да престои известно време. За различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо....
Как да приготвим нудълс в уок тиган?Количеството сос, от което се нуждаете, е въпрос на вкус, но 1/4 до 1/3 чаша на порция е препоръчителен вариант.
6 стъпка: Нарежете месото на тънки ивички....
Как да готвим с по-малко мазнинаИзбирайте допълнително постно месо и пилешки гърди без кожа.
3. Обрязвайте всички видими мазнини от месото.
4. Печете месото на скара, грил, задушавайте го....
Как се готви свинско контрафилеЕто няколко съвета как може да се готви свинското контрафиле:
Тънкости при готвене на свинско контрафиле
Първият важен съвет за успешно готвене на свинското контрафиле е винаги да използвате месо на стайна температура,...
Съвети при готвенето на Crock-PotСпестете пари
Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
Съвети при готвенето на агнешкоПреди да започнете да го готвите, го изплакнете добре с вода.
Важно правило, при готвенето на агнешко месо е да не го солите предварително....
Как се готви свинско бонфиле?Почиване на месото и нарязване
Независимо от начина на готвене, след изваждане от фурната или тигана, оставете свинското бонфиле да почива поне 5-10 минути, преди да го нарежете....
Хитри готварски трикове за всяка домакиняТвърдото месо ще бъде по-меко, ако добавите бананова кора към бульона и готвите месото с него.
Ябълките в тортата Шарлота няма да потънат на дъното на формата, ако ги оваляте в брашно преди готвене....