Gotvach.bg»Статии»Готвене на месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Готвене на месо

Търсиш информация за Готвене на месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене на месо.
Грешките при готвене на месоГрешките при готвене на месо
28 Окт.
Грешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Готвене на месо с плодовеГотвене на месо с плодове
12 Ноем.
2
Макар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат....
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
15 Ноем.
Мариноване и готвене на конско месо Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Преди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата. Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Когато приготвяте ястие от овче месо, трябва да имате предвид, че най-вкусно е месото на животни до година и половина. То се отличава със светлочервения си цвят, мазнината е бяла и еластична....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
Не е добре месото да се готви веднага, особено това на едрия дивеч. Най-добре да престои известно време. За различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо....
Как се приготвя месото за перфектния бургерКак се приготвя месото за перфектния бургер
28 Септ.
Ето как да приготвите месо за перфектния бургер: Избор на месо за бургер За вкусен бургер е важно месото да има достатъчно мазнина, за да остане сочно след готвенето....
Как да приготвим нудълс в уок тиган?Как да приготвим нудълс в уок тиган?
01 Юни
Количеството сос, от което се нуждаете, е въпрос на вкус, но 1/4 до 1/3 чаша на порция е препоръчителен вариант. 6 стъпка: Нарежете месото на тънки ивички....
Как да готвим с по-малко мазнинаКак да готвим с по-малко мазнина
16 Февр.
1
Избирайте допълнително постно месо и пилешки гърди без кожа. 3. Обрязвайте всички видими мазнини от месото. 4. Печете месото на скара, грил, задушавайте го....
Как се готви свинско контрафилеКак се готви свинско контрафиле
31 Окт.
Ето няколко съвета как може да се готви свинското контрафиле: Тънкости при готвене на свинско контрафиле Първият важен съвет за успешно готвене на свинското контрафиле е винаги да използвате месо на стайна температура,...
Съвети при готвенето на Crock-PotСъвети при готвенето на Crock-Pot
29 Дек.
Спестете пари Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
Съвети при готвенето на агнешкоСъвети при готвенето на агнешко
29 Януари
Преди да започнете да го готвите, го изплакнете добре с вода. Важно правило, при готвенето на агнешко месо е да не го солите предварително....
Как се готви свинско бонфиле?Как се готви свинско бонфиле?
24 Окт.
Почиване на месото и нарязване Независимо от начина на готвене, след изваждане от фурната или тигана, оставете свинското бонфиле да почива поне 5-10 минути, преди да го нарежете....
Хитри готварски трикове за всяка домакиняХитри готварски трикове за всяка домакиня
23 Август
Твърдото месо ще бъде по-меко, ако добавите бананова кора към бульона и готвите месото с него. Ябълките в тортата Шарлота няма да потънат на дъното на формата, ако ги оваляте в брашно преди готвене....