Gotvach.bg»Статии»Месене на тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специфики при месенето на тесто от лимец
Специфики при месенето на тесто от лимец
Особеностите при месенето на тестото от лимеца се дължат на ниското съдържание на глутен в зърното....
Месенето е антистрес терапия
Вижте още какви са особеностите при месене на лимецово тесто. Вижте и как трябва да се месят различните видове теста....
Видове теста и основни похвати за месене
За основен компонент при месене се счита брашното. А водата и останалите обичайни съставки, които се слагат в тестото, целят да улеснят направата му, както и да му придадат по-добър вкус и вид....
Съвети при замразяване и размразяване на тесто
Можете да замразите тестото за период не повече от 2-3 месеца, в противен случай то започва да губи свойствата си....
За различните видове тесто и тяхното приложение
Всички мазнини се добавят в края на месенето на тестото.
Ако в тестото има повече жълтъци, то ще бъде по-ронливо, с приятен жълт цвят....
Как да се опазим от премесване на тестото
Месенето
Най-вероятно месенето е мястото, където всички срещаме най-големите трудности в приготвянето на тестото....
Как се меси гладко тесто?
При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене.
Омесване на тестото
Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
Вкусни идеи за фокачиСложете тестото на програма само "месене" в машината за хляб и го разбърквайте на средна скорост, докато стане гладко и меко, от 8 до 10 минути. Тестото ще бъде много лепкаво....
1
Златни правила за месенеСлед като се направи тестото, можете да го извадите от съда, в който сте смесили съставките - идва ред на месенето. Някой рецепти не изискват много дълго месене....
2
Суперапетитни идеи за хапки и канапета
Теста
Използвайте следните методи, за да направите тестени основи.
Парено тесто: шприцовайте малки кифлички върху навлажнена тава за печене....
Кратка разходка из царството на Датски сладкиши
Замесете тесто. Месете, докато стане гладко. Покрийте на стайна температура и оставете за около 15 мин.
Сложете маслото в голям найлонов плик и го начукайте с точилка, за да стане блок, дебел около 12 мм....
Тънкости при работата със захарно тесто
Ако искате да оцветите захарното тесто в друг цвят прибавяйте по малко от боята и месете до получаването да желания цвят....
Как се прави тесто за пициМесете тестото пет минути, докато не започне да се отделя от ръцете.
Оформете топка, покрийте с кърпа и оставете за половин час, така ще стане по-еластично....
9
Как се правят варено и парено тесто
Не изисква месене и разточване.
При вареното тесто прави впечатление обемът, който добива при преминаване през термична обработка....
Как се прави маслено тесто
Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. За да си направим маслено тесто не е необходимо чак толкова време или някаква специална подготовка....
Тайните на перфектното тестона силна температура, защото в противен случай то ще стане прекалено твърдо;
- Когато сложите тестото във фурната, не я отваряйте поне 20 мин, защото то няма да набъбне;
- При приготвянето на пити месете тестото...
6