Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Осоляване на рибаОсоляване на риба
20 Ноем.
За осоляване на риба не е подходяща ситната сол, тъй като тя бързо осолява вътрешността на рибата, без да извлече влагата от нея. Един от най-старите начини за осоляване на риба е сухото осоляване....
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
12 Август
Днес въпреки технологиите, които позволяват по-дълго съхранение на продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Сухо осоляване Тук месото се посолява със сол или смес за осоляване. На всеки един кг месо се слага сол 70 грама, селитра 2.5 г, захар 5 г. С тази смес се осолява месото обилно и се нарежда плътно в съдове....
Консервиране на риба чрез осоляванеКонсервиране на риба чрез осоляване
17 Окт.
Най-често се осоляват риби като треска, паламуд, скумрия, шаран, а също и дребни риби като хамсията. На осоляване се подлага и хайверът на рибата....
Как да осоляваме сланинаКак да осоляваме сланина
04 Дек.
Тогава всяко кубче се осолява. След осоляването сланината се натрива с черен и червен пипер и с нарязан на ситно чесън. Подготвена по този начин, сланината се завива в намаслена хартия и се оставя във фризера....
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
01 Юни
Осоляване на риба със суха сол Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда....
Съвети за осоляване и сушене на месоСъвети за осоляване и сушене на месо
17 Юли
Без значение кой метод за осоляване на месо сте избрали, основният резултат трябва да е почти еднакъв. След като месото има достатъчно време да попие солта, ще забележите, че текстурата ще се промени драстично....
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
След като знаете как се осолява каймата, може да опитате да приготвите спагети с кайма, гнезда от кайма или емблематичното руло стефани...
Как нашите баби и дядовци осоляваха месотоКак нашите баби и дядовци осоляваха месото
03 Април
След осоляването то се подлагат на допълнителна обработка чрез сушене или опушване. Осоляването може да се извърши по два начина – сух и мокър....
Ето как се осолява и маринова рибаЕто как се осолява и маринова риба
27 Януари
Рибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна поне по няколко пъти седмично. Голямо разнообразие от видове риба, които могат да се приготвят по редица начини, според предпочитанията и вкуса ви...
Как се осолява паламуд?Как се осолява паламуд?
25 Ноем.
Паламудът се осолява така 3 дни. След това се изважда от солта и е готов за консумация. Може да се съхранява както в студена маза, така и в хладилник....
Как се осолява сиренеКак се осолява сирене
23 Февр.
Повърхностно осоляване на сирене Повърхностното осоляване е хибрид на сухо и осоляване в саламура....
Как се осолява скумрия?Как се осолява скумрия?
19 Окт.
Процесът на осоляване и зреене на рибата продължава около 7-10 денонощия, след което се осолената скумрия се съхранява в 3-литрови буркани, залята със саламура. Може да направите и т.нар. сухо осоляване на скумрия....
Как се осолява сланина?Как се осолява сланина?
07 Окт.
Зимата вече чука на вратата и мнозина се замислят дали не е време да приготвят едно от любимите мезета на българина – осолена сланина. Този изключително почитан у нас продукт се използва не само като мезе за традиционната...
Как се осолява прясна сланина?Как се осолява прясна сланина?
06 Дек.
За да си направите домашна сланина, трябва да разполагате със студена маза, подходящ съд и много сол. Когато прасето се заколи, сланината се изрязва и се оставя за ден-два да стегне. После, в дървено буре, гаца или пластмасов...
Как се осолява паламуд и скумрия?Как се осолява паламуд и скумрия?
11 Окт.
Може да избирате между различни начини за осоляване на паламуд и скумрия, като най-предпочитани от готвачите са осоляване със саламура, сухо осоляване и бързо осоляване....
Как се опушва месото?Как се опушва месото?
06 Юни
При по-дебелите меса осоляването и опушването става по-трудно. В зависимост от вида месо и наличието на мазнини по него осоляването е различно. Осоляването може да става в саламура или да се направи сухо осоляване....
Да си приготвим патладжан, без да горчиДа си приготвим патладжан, без да горчи
23 Август
1
Да се осолява или не патладжана преди готвене? Това е една много дискутирана кулинарна тема. Осоляването на резените или кубчетата патладжан довежда след себе си няколко последствия....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
За осоляване на месо най-подходяща е готварската сол, но може да се използва и морска сол....
Как се прави саламура за пастърма?Как се прави саламура за пастърма?
26 Март
Приготвянето на домашна пастърма започва с осоляването на месото. Това става по два начина - чрез сухо осоляване или поставяне в саламура за пастърма....
Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтетаКолко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета
19 Дек.
Копривщенска луканка Приготвя се от свинско и говеждо месо, като 1 кг месо се осолява с 8- 10 г сол, за да може да се отцеди....
Колко сол се слага на различните видове мляно месо?Колко сол се слага на различните видове мляно месо?
03 Април
Осоляването зависи и от това кой вид осоляване ще използваш - сухо чрез натриване със сол и други добавки или мокро – чрез заливане на месото със солена саламура....
ШункаШунка
24 Февр.
То се оформя, подлага на осоляване, преминава етап на зреене, след което се вари, като в центъра на месото трябва да се достигне температура от 72 градуса....
Осолена риба със ситна солОсолена риба със ситна сол
26 Януари
Осоляваме обилно отвън и отвътре и оставяме на наклонена повърхност да се отцеди за 12 ч. в хладилник. Вадим, подсушаваме и отново обилно осоляване оставяме под наклон на студено за 24 ч....