Gotvach.bg»Статии»Осоляване на месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на месо чрез осоляванеСухо осоляване
Тук месото се посолява със сол или смес за осоляване. На всеки един кг месо се слага сол 70 грама, селитра 2.5 г, захар 5 г. С тази смес се осолява месото обилно и се нарежда плътно в съдове....
03 Дек.
Консервиране на нераздробено месоЗа осоляване на месо най-подходяща е готварската сол, но може да се използва и морска сол....
03 Март
1
Консервиране чрез осоляванеДнес въпреки технологиите, които позволяват по-дълго съхранение на продуктите и без осоляване, домакините осоляват риба, месо и зеленчуци, тъй като солта дава на продуктите специфичен вкус....
12 Август
Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтетаСлед като месото се накълца, то се осолява на око и се оставя така да отлежи....
19 Дек.
Как нашите баби и дядовци осоляваха месотоСлед осоляването то се подлагат на допълнителна обработка чрез сушене или опушване.
Осоляването може да се извърши по два начина – сух и мокър....
03 Април
ШункаТо се оформя, подлага на осоляване, преминава етап на зреене, след което се вари, като в центъра на месото трябва да се достигне температура от 72 градуса....
24 Февр.
Съвети за готвене със солОсоляване на зеленчуци и месо
Техниката за осоляване на зеленчуци и месо може да се различава в зависимост от рецептата, която правите....
28 Март
Пармска шунка - история и традицииОсобености при производството на Прошуто ди Парма
В началото всеки преден бут, който тежи около 10 килограма, се осолява с морска сол и се държи при температури от 0 до 4 градуса....
19 Юни
Основни правила при приготвянето на месоПри осоляването ще предизвикате отделянето на соковете му и то ще стане не само прекалено сухо, но и ще го лишите от част от ценните му вещества....
28 Февр.
2
Американски класики с телешко за истински месоманиНачин на приготвяне: Месото се осолява и се слага да се вари в дълбока тенджера за около 3 часа. След това се отцежда, без да се хвърля бульонът. Филетира се и се оставя настрана....
11 Август
Домашно опушване на месоОбикновено месото първо се осолява, после се суши и след това се опушва, закачено на кука или в марля....
06 Дек.
Американски саламури за български мезетаОсоляване на месо за сушене
Добра за солене на месо, предназначено за сушене, е сместа от 32 части сол, половин част селитра и 3 части захар;
6....
03 Април
Да си направим домашен беконОсолява се със суха сол, като за 50 кг месо е нужна около 1.1 кг сол.
Джоланите се нареждат в предварително подготвено каче....
30 Дек.
Приготвяне на домашни колбасиНачин на приготвяне:
Месото се реже на малки кубчета и се осолява. Оставя се да престои 24 часа. Сланината се нарязва по същия начин и също се осолява. Двата вида суровина се размесват заедно с подправките....
14 Февр.
Летни вкусотии с патладжаниНачин на приготвяне: Патладжанът се обелва, нарязва се на полукръгове, осолява се и се оставя за половин час, след което се отцежда....
28 Август
1
Как да опушим свинска плешкаТрябва да се знае, че и при двата начина на осоляване на месото, то променя цвета си, но това не е проблем....
14 Юли