Здравейте. Запечатвам бонфиленцата на силен огън (9-та степен ,най- силната на котлона ми) След като придобие златист загар от всички страни, намалям с две степени и обръщам по още веднъж за кратко, за да може и отвътре да стане готово месцето. Крайните парчета на рибицата, които са по- тънки изваждам по- рано, а по дебелите накрая. Не отнема повече от 5 минути, но всичко зависи кой каква степен на готовност обича, дали по- препечено или леко розово и сочно отвътре (но не сурово разбира се, тъй като за свинското не е много препоръчително)
Здравейте.
Как се прави натурален билков чай без термична обработка или максимум на 40°С? Дали билките ще отпуснат аромата и свойствата си ако се залеят със студена вода и не се попарят? Малко ми е странно.
От друга страна, не съм наясно със суровоядството и затова питам, може пък при чайовете да има изключение и да може да се варят.. Наистина ще ми е интересно да науча.
Благодаря.
Нямах представа, че в Котел приготвят гозба в това съчетание на коприва с ориз и орехи. Интересно.
Благодаря ви за отзива и се радвам, че рецептата ви е навяла хубави спомени :)
Класическата майонеза се приготвя СЪС яйце, а не с мляко. Това разбира се не означава, че няма и млечна майонеза, каквато сте описали в статията. И двата вида си имат специфики при самата техника на приготвяне и това е ключът към добрите резултати. Качеството на продуктите също е важен фактор, безспорно, но колкото и да са добри, ако техниката е грешна, няма да се получи майонезата.
Напълно съм съгласна с вас ! Само не съм убедена за бекона, тъй като панчета и бекон би трябвало да е горе долу едно и също.. Единствено мисля, че има разлика в това, че бекона е пушен и оттам има различен вкус, а иначе панчетата си е от същата част на прасето, от която е и бекона.
Говежди бульон- около литър и двеста милилитра. Пиша го с думи, тъй като на предния коментар цифрите не се показват, въпреки че ги изписах.
Опитах и да изтрия самият коментар, за да добавя този нов, но не ми излиза опция за изтриване.
До редакторите:
Името на рецептата, което сте добавили, не отговаря. Писано е Дип за снакс, а реално това е десертно кремче с авокадо и кондензирано мляко.. Няма как да бъде дип, нито да се хапва със снакс, освен ако не са някакви сладки хрупки или бисквити.
Моля ви да смените името с друго. Благодаря.
Класическо печено пиле, което обичам. Биричката дава хубав аромат, както и черния и белия пипер. Аз добавих допълнително и други подправки като сушен магданоз, сушен копър и стрити 3-4 гвоздейчета карамфил.
Моите коментари