Гарнитури за пържоли

пържоли

Много хора възприемат гарнитурата за пържоли като пържени картофи, пюре, лютеница, ориз или макаронени изделия. Това е засищащо, но нито е красиво, нито е диетично.

Освен това самата дума гарнитура, която е от френски произход, означава украса и допълнение към месото. За да има месото по-ефектен вид, е препоръчително то да се гарнира с разноцветни продукти, оформени с формички.

Идеалната гарнитура за пържоли е микс от листна салата и задушени зеленчуци в зехтин. Тази цветова гама радва окото, а химическият състав на гарнитурата спомага за лесното усвояване на белтъчините.

Малкото калории в такава гарнитура я правят удобна за диети. Но не е необходимо винаги да сервирате пържолите със салата. Съществуват печени на скара зеленчуци, задушено зеле, гъби.

Гарнитури за пържоли

Свинските пържоли имат относително неутрален вкус, към който най-много са подходящи кисело-сладките гарнитури. Точно затова в Германия и Чехия сервират задушено кисело зеле към пържолите.

В източните страни месото се гарнира с пикантно-сладки задушени зеленчуци, като в гарнитурата често присъства нарязан на кубчета или резенчета ананас.

гарнитури

Елда, задушена с бейби морковчета, е идеална гарнитура за пържоли, която ще облекчи усвояването на месото от организма и ще го снабди с ценни вещества.

Печеният лук, поднесен във вид на гарнитура заедно със задушени морковчета, също е идеален за пържолите. Ако обичате пюре, освежете го със сос песто, задушени гъби, уасаби, трюфели.

В Испания към пържолите сервират картофено пюре с нарязан на ситно и намачкан зелен лук. Можете да смесите пюрето с намачкан чесън, нарязан магданоз и сирене.

Печурките са идеални в съчетание с пържоли, особено ако заедно с тях сервирате и задушен в масло зелен боб, запечени на скара тиквички и задушен грах.[научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

2.6
Общо 7 гласували
5 1
4 1
3 1
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена
06.05.2016 09:16
Много е популярна тази елда.Ама се чудя,какво ми e сбъркано,та не я харесвам.
1
0

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

На текущата статия виждаш материал на тема Гарнитури за пържоли. Ако имаш въпрос или си на мнение, че написаната информация не е по статията Гарнитури за пържоли, можеш да се свържеш с екипа ни от линка за контакти и ние ще редактираме/разширим статията.