Как се прави захарно тесто

Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости. Тук ще ви предложим една лесна и бърза рецепта за приготвяне на захарно тесто.

Необходими ви са следните продукти: Около 1 кг. брашно, 200 гр. захар, 200 мл вода, 70 гр. масло.

Сладки

Начин на приготвяне: Най-напред трябва за загреете водата в подходящ съд. След като заври, добавете внимателно маслото и разбъркайте до неговото пълно разтваряне. След това идва моментът, в който трябва да добавите брашното. Това изисква известна прецизност, защото има опасност брашното да стане на топки.

Печене на Сладки

За да се предотврати това, отдръпнете врящата вода с разтопеното масло от огъня и започнете да изсипвате в нея брашното на тънка струйка. След като вече сте добавили половината част от брашното, можете отново да върнете съда на котлона и да продължите процедурата. През цялото време постоянно бъркайте сместа с дървена лъжица.

Всичко това продължава до момента, в който тестото започне да се сгъстява до степен, при която започва се отлепя от страните на съда, докато го бъркате. Тогава вече можете да свалите съда от котлона и да преместите готовото тесто в студен съд, за да се охлади. След това ще трябва да го замесите с ръце.

Охладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар. Още по-добър ефект ще постигнете, ако използвате пудра захар, вместо кристална.

И така, вече разполагате със захарно тесто. Можете да го използвате за направата най-различни видове сладки, курабии и т. н. По желание можете да го оцветите в различни цветове с помощта на безвредни оцветители, както и да го ароматизирате с ванилия, ликьор или специални аромати за сладкиши.[научи повече...]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.3
Общо 18 гласували
5 4
4 5
3 3
2 4
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ралица
22.12.2014 17:55
Колко грама се получава?
0
0
към Mim's
26.09.2013 09:50
За декорация на торта или мъфини не се използва тесто,в което има брашно.Използва се тесто САМО от захар и вода-може да се намерят много видеорецепти как се прави.Не се пече,тортата или мъфините се декорират след като са изпечени.В ю тюб можете да видите много видеорецепти за захарно или тесто фондан,също и различни декорации-не са трудни,само се иска много желание и повече търпение.
Успех
2
0
Mim's
14.05.2013 16:46
А ако искам да декорирам торта или мъфини например как става печенето на захарното тесто?
мая
13.07.2014 10:41
не се пече
0
1
0
0
Елена
14.02.2012 15:57
Да аз по същия начин го правя и съм много доволна. Получава се супер.
0
0

Водещи от категорията

Избрано

Подобни Статии

От другите сайтове

Свързани Рецепти

В тази статия е публикуван материал за Как се прави захарно тесто. Ако имаш критика или си на мнение, че публикуваната информация не отговоря на темата Как се прави захарно тесто, можеш да се свържеш с екипа ни от формата за контакт и ние ще редактираме/разширим публикацията.