Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ароматен чай от ябълки и канела гори мазнините

Ароматен чай от ябълки и канела гори мазнините

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
1274k
Чай с ябълки и канела

Канелата е много ароматна подправка, която е съвместима с много вкусни ястия. Използва се и при приготвянето на напитки. Добавя вкус към съдържанието на хранителните вещества.

Произхожда от Южна и Югоизточна Азия.

Канелата е с вечно зелени листа, ароматно тяло. Получава се чрез смилането на кората на дървото на канелата. Използва се както на прах, така и под формата на кори.

Подправката улеснява храносмилането. Използването на канела в чая, напитките и ястията предотвратява подуването на корема и го успокоява. Играе активна рола при циркулярните нарушения, недостиг на въздух. Играе още активна роля при елиминирането на проблеми като анорексия. Може да се приготвя вкусен чай с канела.

Известно е приготвянето на овче месо с канела. Използва още при приготвянето на прясно мляко, сладкиши с ориз. Придава страхотен вкус при приготвянето на кекс, пайове. Особено често се приготвя кекс с моркови и канела.

При приготвянето на различни видове риба също се използва канела. Към водата, в която се готви рибата, може да се добави една чаена лъжичка канела.

Отслабване

През зимния сезон канелата се използва за овкусяване на напитки от орхидея и горещо червено вино.

При консумацията на мед на закуска използването на канела действа противогрипно. Мед с канела е чудесен еликсир срещу болести.

Приготвяното мюсли за закуска може да се подслади с мед и канела. Получава се много важна хранителна добавка.

Добавянето на карамфил и канела към сутрешния чай е едно чудесно ново начало на деня.

Приготвянето на чай с ябълки, канела, карамфил и черен пипер ускорява метаболизма и спомагат за изгарянето на мазнините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.05.2016 18:08
От цялата статия разбрах ползите на канелата,ама не разбрах как да си приготвим чая,който е името на заглавието и се предполага че ще пише за него
4
0
Джемиле Чешлиева
Правилно си разбрала Сия. Статията е главно за канелата, но админите са преименували заглавието и се е получило нещо различно от съдържанието.
0
0