Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави перфектен чай според специалистите

Как се прави перфектен чай според специалистите

7 от 7 Снимки

7. Как да подправим чая?


Сложете мляко и захар, след като свалите чая от котлона. То ще охлади чая до точката на кипене. Можете по избор да сложите пръчка канела, но никога лимон, ако става дума за черен или зелен чай.

Докато много от умните книги ни учат, че трудът е направил от маймуната човек, някои хора са на принципа, че най-добре оценяваме живота си по време на почивка и след като има толкова много делници, трябва да има и същия брой празници. Поне така можем да съдим по факта, че почти всеки ден в година е празник на нещо.

На 15 декември дори отбелязваме и Световният празничен ден на чая. Макар и по нашите ширини също да обичаме топлата напитка, в някои части на света чаят е важна неделима част от културата и датата наистина е празнична. Типичен пример за това е Великобритания, където бяха организирани цели тържества по повода.

Джордж Оруел дори е казал, че чаят е един от най-важните елементи на цивилизацията и може да предизвика ожесточени спорове за това как трябва да се направи чаша от него. За да е пълна и подобаващо отбелязана празничната обстановка и да се избегнат цивилизационни спорове и конфликти, Световният институт по чая Хоуп & Глори (да, има и такава институция, която естествено е базирана в Англия) пусна подробно ръководство под формата на въпроси и отговори за това как да направим перфектен чай. Разгледайте галерията горе и вижте съветите на експертите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати