Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пържен свински бял дробПържен свински бял дроб
21 Март
Пърженият свински бял дроб е вкусно ястие, което върви най-добре с чаша домашно вино....
Салата от бял дробСалата от бял дроб
03 Дек.
1
Дробът се сварява, нарязва се на дребни кубчета. Залива се с марината, приготвена от оцета, олиото, дребно нарязаният чесън и сол. Прибавят се ситно нарязаните кромид лук и магданоз. Сместа се разбърква и се оформя в...
Салата от бял дробСалата от бял дроб
03 Дек.
1
Дробът се сварява, нарязва се на дребни кубчета. Залива се с марината, приготвена от оцета, олиото, дребно нарязаният чесън и сол. Прибавят се ситно нарязаните кромид лук и магданоз. Сместа се разбърква и се оформя в...
Панирани свински сърца и бял дробПанирани свински сърца и бял дроб
17 Дек.
Панираните свински сърца и бял дроб са страхотно бирено мезе!...
Супа от агнешка главичка, сърце и бял дробСупа от агнешка главичка, сърце и бял дроб
04 Юни
2
Супата от агнешка главичка, сърце и бял дроб е готова....
Съвети при готвенето на свински бял дробСъвети при готвенето на свински бял дроб
15 Юни
Всяка домакиня трябва да знае тънкостите за готвене на свинския бял дроб, защото от този продукт можете да приготвите много вкусни ястия. Той е евтин, но вкусът му не е по-лош от парче свинско варено месо. Освен това...
Учени отгледаха човешки бял дроб в лабораторияУчени отгледаха човешки бял дроб в лаборатория
17 Дек.
Милиони хора по света живеят на ръба, в очакване на трансплантация на органи или тъкани. За съжаление, тук не е важно само наличието им, а дали ще са подходящи и налице ли е тъканна съвместимост (тя зависи от имунните заложби...
Бахур с бял и черен дробБахур с бял и черен дроб
17 Януари
Измиваме добре свински черва и обръщаме. Накисваме ги за около 2 часа в оцет и сода. Отново ги измиваме и са готови за пълнене. Измиваме месото и дробовете и пожелание или нарязваме на кубчета или минаваме през машинка...
Бял ШоколадБял Шоколад
12 Дек.
1
Белият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Характеризира се с бледо жълт цвят, подобен на слонова кост. Белият шоколад се приготвя по коренно различен начин от тъмния и млечния...
Бял амурБял амур
04 Дек.
Бял амур (Ctenopharyngodon idella) е един от най-големите представители на семейство Шаранови. Той е пренесен в страната ни от Русия, а родината му са реките Амур и Усури в Далечния изток. Поради изключително ценните си стопански...
Бял трънБял трън
21 Окт.
Почти всички хора са чували за магарешкия бодил. Повечето хора смятат, че това е разговорно название на билката бял трън. Това виждане е погрешно. Въпреки приликата те са различни растения. Лечебна е само билката бял трън...
Бял борБял бор
25 Юни
1
Белият бор /Pinus sylvestris / представлява вечно зелено иглолистно дърво от семейство Розоцветни, до 40 м високо. Кората му в основата е тъмносива и силно напукана. Младите клонки на бора са зеленикави. Листата са игловидни...
Бял пиперБял пипер
31 Август
Белият пипер е подправка, която се използва широко в кулинарията. Отличава се с характерна миризма и леко парлив привкус. Тя се добива от плодовете на увивното растение Piper nigrum, от което се произвежда и добре познатият...
Бял смилБял смил
12 Юни
Бял смил /Gnaphalium uliginosum L./ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Сложноцветни, познато още и като блатен бял смил, хайдушка прахан. Белият смил има тънък, слабо прикрепен към почвата корен. Стеблото...
Бял оманБял оман
09 Май
2
Бял оман /Inula helenium L./ представлява многогодишно тревисто растение с дебело късо коренище с многобройни придатъчни корени. Стеблото е изправено и набраздено, гъсто късовлакнесто, и е слабо разклонено. Листата на белия...
Бял РавнецБял Равнец
30 Април
2
Белият равнец /achilea millefolium/ е една от най-познатите и разпространени билки в целия свят, която принадлежи към семейство Сложноцветни. Представлява многогодишно тревисто растение, което достига височина 1 метър. Цялото...
Бял имелБял имел
20 Февр.
Бял имел /Viscum albium L./ представлява малко вечнозелено паразитно храстче, чиито месесести листа се използват с лечебна цел. Прикрепва се най-често върху клоните на иглолистните дървета и по тополите. Има разклонено...
Бял ВоалБял Воал
08 Август
Ако сте спрели погледа си на заглавието на темата ни, вероятно веднага ще решите, че ще ви съветваме как да организирате сватбата си, каква сватбена рокля да изберете и най-вече - на какъв тип воал да се спрете. Веднага...
Гъши дробГъши дроб
18 Юли
5
Гъши дроб, познат още като фоа гра, се получава от черен дроб на гъски и патици, като гъшият се добива в по-малки количества от патешкия. Гъши дроб е култов деликатес, който е истинска наслада за сетивата. Заедно с...
Бял Полиран ОризБял Полиран Ориз
01 Юли
Какво представлява белия полиран ориз Зърната на белия полиран ориз имат гладка повърхност поради начина си на производство. Отличават се с прозрачната си структура и могат да бъдат три вида: дългозърнест, среднозърнест...
Лилиум Бял КремЛилиум Бял Крем
07 Юни
Лилиумът, наречен Бял Крем (лат. Lilium candidum) не е сорт, това е естествен отделен вид Лилиум. Той е високо луковично растение – достига до 1.5 м височина. На всеки цветонос се образуват от 5 до 20 цвята. Лилиумът...
Омазнен черен дробОмазнен черен дроб
29 Януари
Омазненият, затлъстял черен дроб води до състоянието чернодробна стеатоза. Това представлява обменно нарушение, в резултат на което се достига до увеличение на черния дроб. В обикновено състояние мастна тъкан в черния...
Уголемен черен дробУголемен черен дроб
11 Ноем.
Увеличеният черен дроб се нарича с медицинското название Хепатомегалия. В случаите, когато заедно с черния дроб се увеличава и слезката, състоянието се нарича хепатоспленомегалия. Черният дроб е орган от храносмилателната...
Бял курбанБял курбан
20 Август
Традицията за приготвяне на курбан е той да бъде бистър или бял и да НЕ присъства нищо, което е червено и напомня за кръв. По тази логика в курбанът НЕ се слагат моркови, червени чушки, няма запръжки и т.н....
Бял сладкишБял сладкиш
17 Май
Приготвяне на блата Яйцата се разбиват заедно със захарта, докато увеличат обема си. След това се прибавят ванилията, кокосовите стърготини и бакпулверът. Разбива се хубаво с миксера. Брашното се пресява и се прибавя постепенно...