Gotvach.bg»Статии»Кулинария
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готварските съдове в мексиканската кулинария
В следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария:
1. Метате
Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Съвети за млади кулинариЗатова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото.
1....
4
Медът в кулинарията
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинарията
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Френските кулинари готвят най-сладко
Кулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света.
Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Непознатата филипендула в кулинарията
Открийте магията на това растение и неговите ползи, като го включите в следващото си кулинарно творение....
Кулинарни приложения на барбуна
Пържен барбун
Погрешно е да смятате, че най-доброто кулинарно приложение на барбуна е като го приготвите на скара....
Кулинарна употреба на Прошуто
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарно приложение на чедър
Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години.
Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
Кулинарно пътешествие: Непалска кухня
Непалската кухня съчетава в себе си кулинарните традиции на два региона – Тибет и Индия. Храната в нея е наситена с традиции и екзотика.
Традиционните рецепти от Непал се характеризират с проста структура и необичаен...
Кулинарна употреба на нектарини
В кулинарията те често се използват в плодови салати и за овкусяване на десерти. Освен това са и прекрасна добавка към зърнена закуска. Нектарините служат за украса на торти и сладкиши....
Кулинарна употреба на суроватката
Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително нискокалорична, тъй като почти 94 % от състава ѝ е вода....
Кулинарни специалитети от Лион
В днешната статия, ще ви заведем на кулинарна разходка в един от градовете на Франция - Лион. Градът е получил признание за "столица" на френската кухня, както и за нейн символ....
Кулинарна употреба на ескарола
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на индрише
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....