Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чатни с тиква и канелаТиквата се обелва и се реже на кубчета. Поръсва се със сол и се оставя в хладилника за 4 часа. Измива се от солта и се слага заедно с маслото в тиган с дебело дъно. Задушава се на бавен огън.
Портокалът се обелва и се...
11 Ноем.
Чатни с лук и портокалиИзмийте сушените кайсии. Накиснете ги в топла вода поне за 2-3 часа, след което ги извадете и с картофобелачка отстранете кората им.
Обелете и кората на портокалите. Отстранете мембраните а вътрешността нарежете на ситно...
26 Август
Чатни от пресен кориандърТака полученото чатни се поставя в хладилник за 30 минути.Поднася се изстудено....
30 Юни
Как да си направим сос чатниЧатни представлява вид сос, който се приготвя с използването на различни плодове, зеленчуци и подправки. Чатни насища ястията с богат вкус и аромат....
04 Януари
Чатни от фурми и тамариндЧатнито се вари на умерен огън, докато повечето течност се изпари и се получи гъста смес.
Съчетава се със солени предястия по избор....
18 Февр.
Чатни от пъпеш и прасковиСлед като кипнат, варете 20 минути на тих огън
След това изсипете готовото чатни в стерилизирани буркани с винтови капачки. Обърнете ги надолу и ги оставете да престоят така 20 минути....
01 Дек.
Мангово чатниМангото се обелва и се наситнява.
Слага се в блендер заедно с всички други съставки.
Сместа се пасира, докато се получи гъсто пюре.
Поднася се в малка купичка, като допълнение към основното ястие....
18 Февр.
Кокосово чатниНастърганият кокос се смесва с малко вода и се разбърква, докато се получи еднородна смес.
Прибавят се всички подправки и се разбърква отново много добре.
Разрежда се с кисело мляко и се поднася....
24 Март
Сос ТабаскоСос табаско е американска марка лют сос, който се произвежда от края на 19 век от семейна компания, разположена на остров Ейвъри, щата Луизиана. Сос табаско е най-известният лют сос в света, като само няколко капки от него...
19 Юли
Соев СосСоевият сос е традиционна хранителен продукт, произхождащ от Източна Азия. Популярен в тамошната кулинария, през последните десетилетия соевият сос доби широка популярност и у нас. Историята на соевият сос започва в Китай...
15 Май
1
Сос УорчестърСос Уорчестър (Worcestershire Sauce) представлява леко пикантен, сладко кисел, ферментирал английски сос, който традиционно се приготвя от оцет, риба, захар и подправки. Невероятен е фактът колко много аромати и вкусове могат...
20 Април
2
Неустоими идеи със сос ПестоВ случай че сте имали възможността да отскочите до Италия, то няма как да сте пропуснали да вкусите и местната кухня, която далеч не се състои само от пица и паста.
Също така няма как да не ви е направило впечатление...
07 Дек.
Соевият сос е мощен антиоксидантСоевият сос и най-вече тъмният соев сос, който е много популярен в страните на Източна и Югоизточна Азия, е способен да окаже по-ефективно противодействие на човешките клетки от червеното вино и витамин С.
Твърдението...
10 Юли
Три варианта за сос винегретПочти всеки е чувал думата винегрет, но не знае какво точно означава тя. Нахлула е в българския кулинарен речник от френския и представлява вид сос на основата на оцет, растителна мазнина и други добавки.
Използва...
19 Януари
Доматеният сос гарантира здраво сърцеИспански учени установиха, че доматеният сос може да ни предпази от сърдечен удар и инсулт благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти.
Проучванията на учените от университета в Барселона са показали, че...
21 Ноем.
Как се прави лимонов сосЛимоновият сос е много свеж и лек, напълно подходящ за приготвено на скара месо или рибно филе.
Предлагаме ви три начина, по които можете да си приготвите този вкусен сос.
Лимонов сос Вариант 1
Необходими продукти...
05 Април
Сос Гарум - деликатес от скумрияСосовете, приготвени от рибни вътрешности, отличаващи се с особена гъстота, са предпочитани от готвачите заради своя аромат и хранителна стойност. Това налага на пазара да присъстват пастет от скариди и сос от аншоа...
11 Дек.
Как да си направим сос софритоКогато стане въпрос за испанска кухня, всеки би я свързал с огромното разнообразие от тапас, със студената супа гаспачо, с паелята, както и с многобройните рецепти за приготвянето на риба и морски деликатеси.
Наистина...
08 Окт.
1
Ползите и вредите на соевия сосТой е изключително популярен в азиатската кухня – използва се за ястията с ориз, за ястия със зеленчуци или за гозбите с риба, морски дарове, различни видове меса. Всъщност в цялата азиатска кухня без десертите.
Той...
21 Август
Вкусните тайни на кюфтетата в сосСветовната мания по храните, създаващи комфорт, има своите национални измерения. За нас една от тези емблематични храни е кюфтето във всички възможни вариации, в които се предлага. Голям дял в тези предложения се пада на...
18 Януари
Три начина да направим гъбен сосГъбеният сос е подходящ за всички видове месо, за риба, както и за много зеленчукови ястия, затова е добре да се научим да си го приготвяме по няколко начина, разнообразявайки трапезата си.
Ето три от най-разпространените...
23 Февр.
1