Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ябълков сладкиш от старо времеЯбълков сладкиш от старо време
11 Януари
Обелените и нарязани на парченца ябълки се сваряват с малко вода, докато омекнат. Нарязват се или се намачкват и пюрето внимателно се разстила на дъното на тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Разтопяваме...
Как да сварим по-бързо старо месоКак да сварим по-бързо старо месо
20 Септ.
1
Обработката на месо е понякога е нелека задача дори за най-опитните готвачи, особено ако месо е старо. Има няколко трика, с които може да си помогнете, ако искате по-бързо да обработите старо месо....
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Вероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Ще познаете старото месо по жълтата мазнина и тъмно червеното месо. Това е жилаво месо, което е най-добре да се използва за кайма....
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Гъше месоГъше месо
23 Август
Гъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Биволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
Какво да направя със старо тесто?Какво да направя със старо тесто?
18 Януари
Все пак най-доброто нещо, което можете да направите със старото тесто, е да го включите в нова партида....
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Месо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита. Състав на месо от акула Месото от акула съдържа...
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Месото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
Калина Крумова със старо ново гаджеКалина Крумова със старо ново гадже
07 Септ.
Бившата водеща на сутрешен блок и депутатка от „Атака" Калина Крумова заживява със старо гадже....
Пиронкова се върна при старо гаджеПиронкова се върна при старо гадже
03 Юли
Пловдивчанката е решила за пореден път да даде шанс на старото си гадже - футболиста на "Локомотив" (Пловдив) Михаил Мирчев....
Стари ирландски легендиСтари ирландски легенди
04 Май
Банши Банши е фея, която обикновено се явява на членовете на определени стари ирландски фамилии, за да им подскаже кога е дошло тяхното време. Появява се като млада жена, жена на средна възраст или старица....
Шпиковано месоШпиковано месо
04 Дек.
4
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
Пържено месоПържено месо
17 Януари
Нарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож. По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз. Всичко...
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и...
Алергии към пилешко месоАлергии към пилешко месо
02 Януари
Алергията е повишена чувствителност на организма към определени субстанции или храни, като тя може да бъде наследствена, придобита или краткотрайна. Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо. Какво...
Руски предястия с месоРуски предястия с месо
31 Август
Предястията играят важна роля в руската национална кухня, особено ако човек е решил да покани свои гости на обяд или вечеря. В този случай се набляга главно на месните предястия, за да може домакинът да се представи...
Как се карамелизира месо?Как се карамелизира месо?
24 Февр.
Кулинарията е изключително изкуство, наред с поднасянето и аранжирането на храната. Истински добър готвач е този, който умее да комбинира по най-добър начин тези страни на готварството. На французите принадлежи първенството...
Подправки за патешко месоПодправки за патешко месо
07 Юли
1
Приготвените с патешко месо ястия не са много популярни на българската трапеза. Затова пък всеки, който желае да разнообрази менюто си и цени магията на правилно подбраните подправки, може да се отправи на кулинарно пътешествие...
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
06 Дек.
Пушеното месо запазва свойствата му и подобрява вкусовите му качества, и е много добър начин за съхранение. Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като...
Как се шпикова месоКак се шпикова месо
24 Април
Почти всяко месо, особено ако е на големи парчета, изисква допълнителна първична кулинарна обработка. В това число се включват процедури, като начукване, паниране, шпиковане, бордиране, сухо и мокро мариноване. Всеки,...