Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Тесто

Търсиш информация за Тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Тесто.
Как да съхраним тестоКак да съхраним тесто
07 Юни
След размразяването на тестото то се използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година. Най-добре е да не съхранявате тестото повече от два-три дни в хладилника....
Тайните на перфектното тестоТайните на перфектното тесто
20 Януари
6
Целта е да не се измества въздухът от белтъчната маса; - Независимо какво тесто сте сложили да се пече във фурната, никога не затваряйте вратата ѝ с трясък, защото внезапното проникване на въздух ще попречи на тестото...
Как се меси гладко тесто?Как се меси гладко тесто?
18 Дек.
При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене. Омесване на тестото Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
Как се прави захарно тестоКак се прави захарно тесто
11 Април
5
Охладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
Как се прави маслено тесто?Как се прави маслено тесто?
06 Март
2
С маслено тесто препоръчваме да опитате от тези рецепти: - маслен кекс; - маслени бисквити; - маслен пай; Вижте също как да си направите бутер тесто и разберете как се съхранява тестото....
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тесто
27 Септ.
1
Можете да замразите тесто и в специална кутия за фризер. Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
Да си направим парено тестоДа си направим парено тесто
07 Юли
1
Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре....
Идеалната консистенция на кексовото тестоИдеалната консистенция на кексовото тесто
13 Февр.
Кексовото тесто може да бъде обикновено пандишпаново тесто или маслено тесто. Важно да не сбъркате консистенцията му - то не трябва да е нито прекалено гъсто, нито прекалено течно....
Учени: Готовото тесто е вредноУчени: Готовото тесто е вредно
21 Януари
3
Така настоящето изследване развенча многогодишния мит, че в готовото тесто има опасност поради яйцата, които могат да съдържат бактерията салмонела....
Как да приготвим бисквитено тесто?Как да приготвим бисквитено тесто?
04 Януари
2
Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта за бисквитено тесто, сред които можете сами да изберете най-подходящия за Вас: Обикновено бисквитено тесто Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч. пудра захар...
Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тесто - как да го направим?
16 Февр.
Фатхед тестото е абсолютен хит в съвременната кулинария, като се има предвид, че всички са полудели по кето режима на хранене. Това тесто е без глутен и е нисковъглехидратно....
Как да направим тесто на конци?Как да направим тесто на конци?
09 Ноем.
А другият въпрос, който възниква, е: Как да се приготви тестото на конци? Основните правила за приготвяне на такова тесто са следните: 1....
Украса за торти от захарно тестоУкраса за торти от захарно тесто
16 Март
1
За да украсите тортата със захарно тесто, трябва да разточите с точилка захарното тесто. Дебелината на захарното тесто трябва да е около 3 милиметра....
Тайната на перфектното тесто за пицаТайната на перфектното тесто за пица
04 Окт.
7
Тестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто....
Разликата между кроасаново и бутер тестоРазликата между кроасаново и бутер тесто
28 Май
Кроасановото тесто и бутер тестото си приличат по това, че и двата вида тесто се разцепват на пластове, когато се пекат....