Тесто
Търсиш информация за Тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Тесто.
Как да съхраним тестоСлед размразяването на тестото то се използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година.
Най-добре е да не съхранявате тестото повече от два-три дни в хладилника....
Тайните на перфектното тестоЦелта е да не се измества въздухът от белтъчната маса;
- Независимо какво тесто сте сложили да се пече във фурната, никога не затваряйте вратата ѝ с трясък, защото внезапното проникване на въздух ще попречи на тестото...
Как се меси гладко тесто?При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене.
Омесване на тестото
Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
Как се прави захарно тестоОхладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
Как се прави маслено тесто?С маслено тесто препоръчваме да опитате от тези рецепти:
- маслен кекс;
- маслени бисквити;
- маслен пай;
Вижте също как да си направите бутер тесто и разберете как се съхранява тестото....
Замразяване и размразяване на тестоМожете да замразите тесто и в специална кутия за фризер.
Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
Да си направим парено тестоОще от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре....
Идеалната консистенция на кексовото тестоКексовото тесто може да бъде обикновено пандишпаново тесто или маслено тесто. Важно да не сбъркате консистенцията му - то не трябва да е нито прекалено гъсто, нито прекалено течно....
Учени: Готовото тесто е вредноТака настоящето изследване развенча многогодишния мит, че в готовото тесто има опасност поради яйцата, които могат да съдържат бактерията салмонела....
Как да приготвим бисквитено тесто?Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта за бисквитено тесто, сред които можете сами да изберете най-подходящия за Вас:
Обикновено бисквитено тесто
Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч. пудра захар...
Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тестото е абсолютен хит в съвременната кулинария, като се има предвид, че всички са полудели по кето режима на хранене.
Това тесто е без глутен и е нисковъглехидратно....
Как да направим тесто на конци?А другият въпрос, който възниква, е:
Как да се приготви тестото на конци?
Основните правила за приготвяне на такова тесто са следните:
1....
Украса за торти от захарно тестоЗа да украсите тортата със захарно тесто, трябва да разточите с точилка захарното тесто. Дебелината на захарното тесто трябва да е около 3 милиметра....
Тайната на перфектното тесто за пицаТестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто....