Тесто

Търсиш информация за Тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Тесто.
Тайните на перфектното тесто
Тайните на перфектното тесто
Независимо дали приготвяте тесто за пици, торти, кексове, дребни сладки, мекици и бухтички е важно не само да подбирате качествени продукти, но и да ...
Как да съхраним тесто
Как да съхраним тесто
Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява ...
Как се меси гладко тесто?
Как се меси гладко тесто?
При замесване на тесто се образува глутен, който спомага за равномерното разпределение на газовете, отделяни от маята. Това създава необходимите ...
Да си направим парено тесто
Да си направим парено тесто
Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но ...
Учени: Готовото тесто е вредно
Учени: Готовото тесто е вредно
Изследване на американския Център за контрол и профилактика на заболяванията показа, че готовото тесто, което се продава в магазините, може да доведе ...
Как да приготвим бисквитено тесто?
Как да приготвим бисквитено тесто?
Бисквитеното тесто е добре познато на всички сладкари, защото се използва както за направата на редица торти, сред които и добре известната ни торта ...
Идеалната консистенция на кексовото тесто
Идеалната консистенция на кексовото тесто
Кексовото тесто се приготвя от яйца, захар и брашно, към които могат да бъдат добавени мазнина, мляко, различни аромати, какао, кафе, ядки, стафиди и ...
Как се прави маслено тесто
Как се прави маслено тесто
Приготвянето на тестени храни има своя майсторлък. Понякога рецептите не са сложни като продукти, но пък има повече месене или точно време за втасване и пр. ...
Как се прави захарно тесто
Как се прави захарно тесто
Десертите са любимата част от менюто за всички деца, пък и за повечето от възрастните. За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете ...
Замразяване и размразяване на тесто
Замразяване и размразяване на тесто
Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо, за да опечете кекс или питка или друг вид печиво. За да не печете ...
Как да приготвите идеалното тесто за пай?
Как да приготвите идеалното тесто за пай?
По принцип пайовете и плодовите пити се приготвят от едно и също тесто - маслено. То разбира се търпи различни подобрения, като към него може да се ...
Украса за торти от захарно тесто
Украса за торти от захарно тесто
Тортите, украсени със захарно тесто, са много красиви и ефектни. Сами можете да си направите захарно тесто вкъщи и да оформяте от него украса ...

Следвай ни