Gotvach.bg»Статии»Тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на перфектното тестопо този начин тестото ще се пържи, а няма да се пече;
- Когато сложите варено тесто да се пече, не усилвайте много температурата на фурната....
6
Как да съхраним тесто
След размразяването на тестото то се използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година.
Най-добре е да не съхранявате тестото повече от два-три дни в хладилника....
Идеалната консистенция на кексовото тесто
Кексовото тесто може да бъде обикновено пандишпаново тесто или маслено тесто. Важно да не сбъркате консистенцията му - то не трябва да е нито прекалено гъсто, нито прекалено течно....
Учени: Готовото тесто е вредноТака настоящето изследване развенча многогодишния мит, че в готовото тесто има опасност поради яйцата, които могат да съдържат бактерията салмонела....
3
Как да приготвим бисквитено тесто?Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта за бисквитено тесто, сред които можете сами да изберете най-подходящия за Вас:
Обикновено бисквитено тесто
Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч....
2
Как се меси гладко тесто?
При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене.
Омесване на тестото
Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
Да си направим парено тесто
Още от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре....
Как се прави захарно тестоОхладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
5
Как се прави маслено тесто
Масленото тесто може да бъде приготвено с мас или с масло. Можете също да си направите и тесто с комбинация от двете. Най-вкусно се получава точно по този начин....
Замразяване и размразяване на тестоМожете да замразите тесто и в специална кутия за фризер.
Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
1
Фатхед тесто - как да го направим?
Фатхед тестото е абсолютен хит в съвременната кулинария, като се има предвид, че всички са полудели по кето режима на хранене.
Това тесто е без глутен и е нисковъглехидратно....
Как да направим тесто на конци?
А другият въпрос, който възниква, е:
Как да се приготви тестото на конци?
Основните правила за приготвяне на такова тесто са следните:
1....
Как се прави идеалното пандишпаново тестоПандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др....
5
Тънкости при готвенето с бутер тесто
В противен случай течността ще размекне тестото и то няма да се изпече добре.
Бутер тестото се пече само в предварително загрята на 200 градуса фурна....