Тесто

Търсиш информация за Тесто? Разгледай последните ни публикации и статии за Тесто.
Тайните на перфектното тестоТайните на перфектното тестопо този начин тестото ще се пържи, а няма да се пече; - Когато сложите варено тесто да се пече, не усилвайте много температурата на фурната....
Как да съхраним тестоКак да съхраним тестоСлед размразяването на тестото то се използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година. Най-добре е да не съхранявате тестото повече от два-три дни в хладилника....
Как да приготвим бисквитено тесто?Как да приготвим бисквитено тесто?Ето защо тук ще Ви предложим 3 варианта за бисквитено тесто, сред които можете сами да изберете най-подходящия за Вас: Обикновено бисквитено тесто Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 5 яйца, 1/2 ч. ч....
Идеалната консистенция на кексовото тестоИдеалната консистенция на кексовото тестоКексовото тесто може да бъде обикновено пандишпаново тесто или маслено тесто. Важно да не сбъркате консистенцията му - то не трябва да е нито прекалено гъсто, нито прекалено течно....
Учени: Готовото тесто е вредноУчени: Готовото тесто е вредноТака настоящето изследване развенча многогодишния мит, че в готовото тесто има опасност поради яйцата, които могат да съдържат бактерията салмонела....
Как се меси гладко тесто?Как се меси гладко тесто?При бъркането трябва да се образува лепкава топка, което означава, че тестото е готово за месене. 4. Омесване на тестото Измийте ръцете си преди месене на гладкото тесто....
Как се прави захарно тестоКак се прави захарно тестоОхладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
Как се прави маслено тестоКак се прави маслено тестоМасленото тесто може да бъде приготвено с мас или с масло. Можете също да си направите и тесто с комбинация от двете. Най-вкусно се получава точно по този начин....
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тестоМожете да замразите тесто и в специална кутия за фризер. Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
Да си направим парено тестоДа си направим парено тестоОще от самото му наименование става ясно, че това тесто се получава чрез запарване на тестото. Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре....
Тънкости при готвенето с бутер тестоТънкости при готвенето с бутер тестоВ противен случай течността ще размекне тестото и то няма да се изпече добре. Бутер тестото се пече само в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Как се прави идеалното пандишпаново тестоКак се прави идеалното пандишпаново тестоПандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др....
Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тестото е абсолютен хит в съвременната кулинария, като се има предвид, че всички са полудели по кето режима на хранене. Това тесто е без глутен и е нисковъглехидратно....
Как да направим тесто на конци?Как да направим тесто на конци?А другият въпрос, който възниква, е: Как да се приготви тестото на конци? Основните правила за приготвяне на такова тесто са следните: 1....
Тънкости при работата със захарно тестоТънкости при работата със захарно тестоФигурките от захарното тесто трябва да се изрязват с остри резци, за да не се получава разтягане на тестото. Друга тънкост на работата със захарното тесто е неговото съхранение....