Ястия на сач
Търсиш информация за Ястия на сач? Разгледай последните ни публикации и статии за Ястия на сач.
Вкусни десерти на сачНа сач се приготвят не само вкусни зеленчукови и месни ястия, но могат да се приготвят също така и разнообразни вкусни десерти.
На сач се приготвят вкусни катми със сладко-солена плънка....
Зеленчукови специалитети на сачСпоменавайки за сач, първото, за което повечето домакини се сещат са катми. Всъщност те стават най-вкусни приготвени именно в него, но сачът изобщо не е с толкова ограничени възможности....
Как се готви на сач?Основните рецепти, които се приготвят на сач, са с месо, но съществуват и варианти за постен сач.
Съвети за готвене на сач
Подарили са ви сач? Или пък вие сте си купили и искате да започнете веднага? Няма проблем!...
Сач и тажин - каква е разликатаМожете да си купите сач от много магазини и пазари, той се предлага на много места. Не забравяйте освен самия сач да купите и специална желязна стойка, иначе трудно ще можете да го сервирате....
Как да си приготвим катми на сачДо тук добре, но идва ред да решим как ще ги направим – на тиган или на сач. Безспорно приготвените на сач катми са по-вкусни от останалите. Всъщност това е автентичният начин за направата им....
Със сач може да се готви и диетичноНека да разгледаме две интересни предложения за диетични гозби върху сач:
Първата рецепта, която ще ви предложим, включва само зеленчуци, подходяща е за вегетарианци.
Зеленчуци на сач
Необходими продукти: 2 бр....
Разликата между катми и палачинкиЕдин малък картоф или глава лук се разрязва наполовина, обелва се и се използва за намазването на тигана или сача с жълтък. Върху намазания с жълтък сач или тиган се изсипва с черпак малко от тестото....
Как се правят печени кори за баница?Домашни кори за баница
За печенето на корите за баница можете да се използва тенджера или друг по-голям съд с диаметър поне 45 см, както и сач, фурна или на бабината печка на дърва....
Тайната на вкусните катмиНай-вкусни стават катмите, които са приготвени на сач. Сачът трябва да е предварително загрят, намазан с масло. Вече има и електрически, което не го прави толкова невъзможна и неосъществима задача....
Разкрийте кулинарните тайни на природатадърво, пикантният боб с маслини, тревненската гъбена чорба, вегетарианската мусака по Тревненски, лъжлив Съби от Габровско, тревненска салата от чушки, свинско с картофи, сините сливи и праз, тревненският сач...
Вкусните тайни на българските пърленкиЗа да стане хубава една пърленка, е добре да се приготви предварително самото тесто и да се изпече в пещ или на сач. Но вариантът да бъде изпържена на обикновено тиган също не е лош....
Тайната на вкусните пърленкиМожете да използвате и чугунена плоча или сач. За съжаление малко домакинства разполагат с подобна пещ, поради което могат да се възползват от барбекю или скара....