Как се Прави Извара

Открий всички 12 кулинарни идеи относно как се прави извара в Готвач.бг.
Домашна извараДомашна извара
4
Извара може да приготвите от полуразвалено прясно мляко или сварено пресечено. След като млякото кипне и се пресече, разбъркайте с лъжица...
Бабината домашна извараБабината домашна извара
Изварата е млечен продукт, който е широко използван като заместител на сиренето при приготвянето на домашни баници. Домашната извара може да...
Лесна домашна извараЛесна домашна извара
на котлона за 4-5 минути, и го сваляме от котлона. Оставяме да се утаи. Прецеждаме през марля и съхраняваме изварата в хладилника....
Домашни соленки с извараДомашни соленки с извара
1
В купа замесваме не много твърдо тесто от изварата, размекнатото масло, содата и солта. Разточваме го внимателно и с помощта на чаша...
Извара в домашни условияИзвара в домашни условия
3
лесно и бързо в домашни условия. Няма нищо по-вкусно от домашно направена извара. За това ето ви няколко предложения за това как да си направите...
Домашни бонбони с извараДомашни бонбони с извара
Слагаме бисквитите в блендер или кухненски робот и мелим. Към готовата смес поставяме захарта, ванилията, изварата и смлените ядки...
Домашни кифлички с извараДомашни кифлички с извара
Пресейте брашното в плитък съд, прибавете размекнатото масло, изварата и солта. Замесете меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 3-4 см...
Права баница с извараПрава баница с извара
кора, поливате с малко разтопено масло, поставяте от плънката и прехлупвате няколко пъти, докато се получи дълга права баница. Поставяте я в...
ИзвараИзвара
2
, бадеми, пече се и се поднася с различни сладка. В домашни условия лесно може да си приготвите сами извара. Извара с подкваса Сложете млякото да...
Как се прави суроватъчна извара?Как се прави суроватъчна извара?
Суроватъчната извара е класическата извара, получена чрез термично пресимане на белтъчините в суроватката. Суроватката е течността, останала...
Обезмаслена и безсолна домашна извараОбезмаслена и безсолна домашна извара
настрана и изчакваме да изстине. Прецеждаме през тензух и консумираме домашната извара или съхраняваме в хладилник 2-3 дни. От литър мляко се получи около 200-250 г извара....
Да си направим домашна извараДа си направим домашна извара
Вкъщи може да си направите извара, която ще е много по-вкусна от тази в магазина. Ако използвате домашно мляко от проверен производител...

Рейтинг

3.9
Общо 9 гласували
5 2
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: