Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Желатин
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Но какво е общото между желатин и скелет? Това, че желатинът се произвежда от животински кости (кожа, копита, сухожилия и хрущяли)....

Желатинът е субстанция от животински произход. Тя се извлича вследствие варене във вода на кости и хрущяли....

Желатинът се накисва в студена вода, за да набъбне, след което се затопля, за предпочитане на водна баня, докато се разтопи и втечни....

Желатинът няма миризма и вкус, той е прозрачен и обикновено се продава във вид на прах. На някои места се продава желатин и на листове....

Желатинът се разтваря в студена вода, след което се загрява на топла баня като температурата му не бива да надвишава 60 градуса....

Тези партиди конфитюр с ниско съдържание на пектин се приготвят най-трудно в домашни условия....

Как се ползва желатин на листа
Желатинът на листа често се разглежда като най-лесната форма на желатин за употреба....

Желатинът може да се замести и с други продукти....

Използване на желатин
Повечето от нас знаят желатина като оцветен прах, който се превръща в желе....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 10
55
44
31
20
10
Дай твоята оценка: