Сушена Коприва

Разгледай всички 12 авторски предложения за сушена коприва в Готвач.бг.
Как се суши коприва?
Как се суши коприва?
цъфтежът. Тогава копривата съдържа много витамини и полезни вещества. Как се суши коприва? Набраната коприва се изплаква ...
Супа от сушена коприва
Супа от сушена коприва
Сушената коприва трябва да се накисне предварително във вряла вода за около 10-ина минути. Междувременно кипнете около 2 л подсолена вода и...
Коприва
Коприва
5
използвате замразена или консервирана коприва, защото сушената губи голяма част от веществата си. Замразяването/консервирането на ...
Как се готви сушена коприва?
Как се готви сушена коприва?
приготвяне на двата вида. Ако копривата е сушена, тя трябва да се попари леко с гореща вода, след което се нарязва. От сушена ...
Пържена коприва
Пържена коприва
Копривата се почиства и се нарязва на ситно. Лукът се почиства и се нарязва на шайби. В сгорещен тиган се слага лукът и се запържва до...
Коприва пане
Коприва пане
Разбийте яйцата на пяна. Почистете стръкчетата коприва и ги попарете във вряща вода. Отцедете и овкусете със сол. Потопете всяко стръкче в брашно, ...
Панирана коприва
Панирана коприва
3
разбъркайте. Сгорещете олио в тиган. Взема се връхче коприва, потапя се в панировката и се пържи до апетитен загар....
Как се бланшира коприва?
Как се бланшира коприва?
Първото нещо е да си набавите хубава коприва. Най-добрия вариант е копривата да е от вашия собствен двор. Така знаете дали е пръскана с нещо...
Как се чисти коприва?
Как се чисти коприва?
бране на коприва е от юни до август. Копривата съдържа оксалова киселина, която свързва калция. Копривата има огромна гама от ...
Мусака с коприва
Мусака с коприва
и каймата. Объркваме го, добавяме солта, червения пипер и копривата, пак го разбъркваме и добавяме доматите и водата. Накрая го запичаме във ...
Селски лучник с коприва
Селски лучник с коприва
Добре измитата коприва се сварява 5 мин, изстисква се и се нарязва на ситно. В 2 с.л. масло се задушава до омекване нарязаният лук, добавят...
Бабината Каша от коприва
Бабината Каша от коприва
прибавя нарязаната коприва да поври 10-15 минути, след това се изсипва в гевгир и се премива на течаща вода. Отново наливате тенджерата с вода и...

Рейтинг

3.3
Общо 7 гласували
5 1
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: