Gotvach.bg»Избрани Колекции»Накисване на Заека за да Стане Крехък
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


За да приготвите крехък заек по ловджийски, ви трябва не само един хубав заек и мерак....

Накиснете заека в студена вода с лъжичка оцет, оставете така да постои поне 1 час....

Преди да се извади от фурната крехкият заек на фурна с прясно мляко, се маха фолиото и се пече още 10-15 мин....

Тъмнорозовото месо се маринова в няколко маринати, за да стане крехко и вкусно....

Дори да не е старо, постното месо на заека може да стане жилаво, за по-сигурен резултат гответе на слаб огън за дълъг период от време и потопете заека...

1

И ако вече сте решили дали да приготвите супа от заешко месо или заешка капама, можем да пристъпим към нарязването на заека на порции....

Най-отгоре подреждаме парчетата заешко месо.
Зашиваме с водата и доматения сос....

Измиваме добре заека и го накисваме в студена вода с 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 6 часа....

Накисвате заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплаквате и го нарязвате на порции, които запържвате от всички страни в сгорещената мазнина...

1
Рейтинг
3.2
Общо гласували: 5
51
41
31
22
10
Дай твоята оценка: