gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Какви са ползите от спирането на захарта?

Какви са ползите от спирането на захарта?

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
412975
Спиране на захар
Комплект ножове на стойка - 5 броя-13%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект ножове на стойка - 5 броя
55.00 лв.
47.85 лв.
Виж ››

В днешното забързано ежедневие сме затрупани от продукти, които съдържат огромни количества захар. Всеки човек поема, без да дори да осъзнава, много повече захар от препоръчителната дневна доза захар, която е около 25 грама, и варира в зависимост от активността на човек.

Повечето хора надвишават дневната си доза само с поемането на течности като безалкохолни напитки. А какво става, ако добавим вафли, кроасани, бисквити, торти, бонбони и всякакви други сладкиши.

Независимо, че дадена храна е солена, тя също съдържа малки количества захар. В почти всеки продукт, който се продава в щандовете по магазина, присъства захар. Дори и в здравословни десерти, които набират скорост.

Ако успеем да намалим захарта си в ежедневието, ще последват редица положителни за нас последствия. Какви са ползите от спирането на захарта?

Да започнем, че това ще допринесе на контрол на теглото и отслабването ни. Без да полагаме други усилия, това ще се отрази със сигурност. С отстраняването на излишните килограми ще се почувствате по-добре, по-леки и ще правите всичко с по-малко усилия.

Ако се стремите към спиране на захарта, ще започнете да се храните по-здравословно, което ще се отрази и на вашето здраве като цяло. В домашно приготвените сладка може да се направят с много по-малко захар и да са също толкова вкусни.

Лице

Спирането на захарта ще доведе до отстраняване на кожни проблеми като акне и състарена кожа. Захарта намалява ефекта от колагена и по-този начин изтощава кожата, тя започва да изглежда суха и застарена. Също така ще подобрите своето дентално здраве. Ще се погрижите и за здравето на очите си. Всички знаем, че захарите са изключително вредни за зъбите. Те са основният виновник за кариесите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest