Мислите, че кето диетата е невъзможна за изпълнение? Помислете отново. Кетогенната диета включва храни с високо съдържание на мазнини, умерено съдържание на протеин и ниско съдържание на въглехидрати.
В тази статия ще ви представим две интересни идеи за кето вечеря, които не само се приготвят за по-малко от 30 минути, но и ви дават достатъчно време да излезете навън и да живеете живота си спокойно.
Пиле със сметана и чесън
Необходими продукти: 1 кг обезкостени и тънко нарязани пилешки гърди; 2 с.л. зехтин; 230 г сметана; 40 г пилешки бульон; 1 ч.л. чесън на прах; 1 ч.л. италианска подправка; 60 г пармезан; 200 г спанак, нарязан на ситно; 100 г сушени домати;
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган добавете зехтина и гответе пилето на средно силен огън за 3-5 минути от всяка страна, или до покафеняване. Преместете пилето настрана в чиния.
2. Добавете сметаната, пилешкия бульон, чесъна на прах, италианската подправка и пармезана. Разбърквайте на средно силен огън, докато сместа започне да се сгъстява.

3. Добавете спанака и сушените домати и оставете да къкри, докато спанакът започне да омеква. Върнете пилето обратно в тигана.
4. По желание сервирайте с паста по избор.
Пиле с кашу
Необходими продукти: 3 пилешки бутчета без кожа; 2 с.л. кокосово масло; 20 г сурово кашу; 1 зелена чушка; 1/2 ч.л смлян джинджифил; 1 с.л. оризов оцет; 1/2 с.л. чеснов чили сос; 1 с.л. смлян чесън; 1 с.л. сусамово масло; 1 с.л. сусамови семена; 1 с.л. зелен лук; 50 г бял лук; сол и пипер на вкус;
Начин на приготвяне:
1. Загрейте тигана. На слаб огън препечете кашуто за около 8 минути или докато започне леко да покафенява. Преместете от котлона и оставете настрана.
2. Нарежете пилешките бутчета на парченца с размер около 3 см. Нарежете лука и чушката.
3. Увеличете градусите на котлона и прибавете кокосовото масло в тигана.
4. След като маслото се нагорещи, добавете пилешките бутчета и ги гответе около 5 минути.
5. След като пилето е напълно готово, прибавете чушката, лука, чесъна, чесновия чили сос и подправките (джинджифил, сол, черен пипер). Оставете на висока температура в продължение за 2-3 минути.
6. Прибавете оризовия оцет и кашуто. Гответе на висока температуа, като течността трябва да придобие лепкава консистенция. Накрая не трябва да има излишна течност в тигана.
7. Поръсете със сусамови семена и сусамово масло. Сервирайте вкусната кето вечеря.
Да ви е сладко!
Ето и някои други кето рецепти за вечеря, които можете да опитате:
Коментари