gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Най-добрите храни при грип

Най-добрите храни при грип

полезни храни при грип
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

С настъпването на зимата и най-вече на по-влажното и студено време, започваме все по-често да изпитваме физическо неразположение, а още по-лошо е ако настинем или дори се разболеем от грип.

Понякога успяваме да се предпазим от подобни неразположения и заболявания чрез ваксини, но истината е, че предвид големия брой от различни вируси, витаещи из въздуха, няма гаранция, че той ще ни подмине. Винаги обаче можете да си помогнете сами и без скъпоструващи ваксини или медикаменти, разчитайки на правилния начин на хранене.

Защото има редица препоръчителни храни, с които можете както да укрепите имунитета си, така и да преборите зимния грип. Не забравяйте обаче, че това важи единствено, когато състоянието ви не е особено тежко. Ето кои са полезните храни при грип:

1. Храни, богати на витамин С

Именно този вид храни при грип ще ви помогне бързо да се вдигнете на крака. Предвид факта, че сте се разболели зимно време, пазарът ни ще е изключително богат на сезонните цитрусови плодове, за които знаем, че са отличен източник на витамин С.

2. Супи и бульони

пилешката супа е полезна при грип

Изобщо не си мислете, че това са някакви бабини деветини - нищо подобно! Бабите са ни объркали само с това, че супите и бульоните непременно трябва да се приемат горещи. Топли - да, но не и врели. Това поне твърдят повечето съвременни лекари.

А какви супи? Всякакви, без прекалено мазните. Безспорно най-подходящата при грип и настинка обаче е пилешката супа, заради съдържащия се в пилешкото месо цистеин.

В края на готвенето на пилешкото месо, прибавете към нея и зеленчуци, а не само фиде, за да можете да се възползвате и от витамините на зеленчуците. Подходящи са всички, но не забравяйте морковите и чушките.

3. Всички храни, които са признати за природни антибиотици

Бройката на натуралните антибиотици е огромна, но няма как да не споменем родния чесън, лук, мед и ябълков оцет, както и по-екзотичния джинджифил и ехинацеята.

Включвайте ги редовно в менюто си, без значение дали сте болни или здрави, защото освен че се борят ефективно срещу грип и настинка, те имат и профилактично действие и могат и да ни предпазят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest