Корите за торта, в количество от 9-10 броя, могат да се приготвят само за половин час. След което разбивате или варите крем, мажете корите и получавате вкусна домашна торта.
Следва рецептата за приготвяне на бързи кори за торта за радост на всички лакомници вкъщи, които нямат търпение да забучат вилицата в парчето вкусна торта с домашни блатове.
Имате нужда от:
200 г заквасена сметана и 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 200 г захар и три чаени чаши брашно
Как се приготвя тестото за корите:
В купа поставете заквасената сметана и смесете, като разбъркате със содата. Тя реагира бързо и на повърхността се образуват мехурчета (шупва).
След което добавете захарта и разбърквате за минута-две и прибавете брашното на порции при непрекъснато бъркане.
В началото бъркате с шпатула, но в края на бъркането тестото става много гъсто, затова трябва да се меси с ръце.
От готовото тесто оформете 9-10 малки топчета.
Разточете топчетата с точилка върху набрашнен плот на тънки кори и изрежете корите с еднакъв диаметър с помощта на чиния.
В сух тиган, нагрят на бавен огън, изпичате всичките кори, една по една от двете страни.
Корите за тортата са готови.
Намажете ги с избрания от вас крем за торта и се насладете на вкусна домашно приготвена торта.
Коментари