Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Портокаловият пудинг, който ще оправи настроението ви

Портокаловият пудинг, който ще оправи настроението ви

М. ГеоргиеваМ. Георгиева
Новак
36146
Портокаловият пудинг, който ще върне настроението ви

Желанието за промяна се крие не само в мечтите за слънчево и спокойно време, но и в промяна на диетата ви. В очакване на пролетта, както никога досега, искаме освежаващи ястия и ако те съдържат и витамини, които могат да спасят нашето тяло от последиците от зимния дефицит на полезни вещества, такива рецепти просто нямат цена.

Можете да комбинирате работата с удоволствието (особено в дните, в които се налага да стоим вкъщи), като се запознаете с нов, интересен, но в същото време лесен за приготвяне десерт - крем пудинг, направен от портокали.

Хубаво е, че не е нужно да търсите сложни и редки продукти, които е трудно да откриете в целия град. Всички компоненти на този крем са доста прости и достъпни. А портокалите, които са в основата на рецептата, принадлежат към онези няколко плода, които могат да бъдат закупени през този преходен период практически на всеки ъгъл и на много разумна цена.

Важното е, че този нежен и кремообразен десерт е подходящ и за тези, които не ядат животинска храна, защото през март е време и за Великия пост.

Продукти за вкусния портокалов крем пудинг, който ще оправи настроението ви.

Ориз - 200 г

Вода (за постната версия) или мляко - 2.5-3 ч.ч.

Захар - 2 ч.ч.

3 средно големи портокала

Джинджифил (корен с дължина 1.5-2 см) - 1 бр.,

Подправки: карамфил, ванилин, канела или други според вкуса ви

Започваме с предварителната подготовка на продуктите. За да направите това, оризът - нашата ключова съставка - трябва да изплакнете старателно и да го залеете с водата или млякото. Разбира се, във втория случай вкусът ще се окаже по-кремообразен, но оризовият десерт, приготвен с вода, също има отличен вкус.

Оставете накиснатия ориз да заври на средна температура. След това добавете захар на вкус и любимите ви подправки.

След това бъдещият оризов пудинг трябва да се остави да кипне, а после да постои на слаб за половин час, докато оризът се свари.

Докато ястието ври, изцедете сока от 3-4 портокала.

Портокалов пудинг

Сложете леко охладения сварен ориз в блендера (джинджифилът може да се отстрани, ако искате кремът да не става твърде тръпчив и остър) и добавете портокаловия сок.

Интересен детайл: Ако искате да направите десерта по-пикантен и необичаен, можете да добавите малко бадемово или кокосово брашно към крема. Мекият ядков вкус и аромат ще направят ястието още по-нежно.

Следващата стъпка е старателно да се разбият всички съставки, докато не се получи хомогеннас смес с ефирна текстура.

Преди да сервирате, портокаловият крем пудинг трябва да се охлади правилно, затова трябва да престои в хладилника поне за няколко часа.

За красива визия може да сервирате вашия пудинг в купа или да използвате големи чаши. Украса на този десерт може да направите със стръкове мента или резен лайм.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest