Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Портокаловият пудинг, който ще оправи настроението ви

Портокаловият пудинг, който ще оправи настроението ви

Портокаловият пудинг, който ще върне настроението ви
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.

Желанието за промяна се крие не само в мечтите за слънчево и спокойно време, но и в промяна на диетата ви. В очакване на пролетта, както никога досега, искаме освежаващи ястия и ако те съдържат и витамини, които могат да спасят нашето тяло от последиците от зимния дефицит на полезни вещества, такива рецепти просто нямат цена.

Можете да комбинирате работата с удоволствието (особено в дните, в които се налага да стоим вкъщи), като се запознаете с нов, интересен, но в същото време лесен за приготвяне десерт - крем пудинг, направен от портокали.

Хубаво е, че не е нужно да търсите сложни и редки продукти, които е трудно да откриете в целия град. Всички компоненти на този крем са доста прости и достъпни. А портокалите, които са в основата на рецептата, принадлежат към онези няколко плода, които могат да бъдат закупени през този преходен период практически на всеки ъгъл и на много разумна цена.

Важното е, че този нежен и кремообразен десерт е подходящ и за тези, които не ядат животинска храна, защото през март е време и за Великия пост.

Продукти за вкусния портокалов крем пудинг, който ще оправи настроението ви.

Ориз - 200 г

Вода (за постната версия) или мляко - 2.5-3 ч.ч.

Захар - 2 ч.ч.

3 средно големи портокала

Джинджифил (корен с дължина 1.5-2 см) - 1 бр.,

Подправки: карамфил, ванилин, канела или други според вкуса ви

Започваме с предварителната подготовка на продуктите. За да направите това, оризът - нашата ключова съставка - трябва да изплакнете старателно и да го залеете с водата или млякото. Разбира се, във втория случай вкусът ще се окаже по-кремообразен, но оризовият десерт, приготвен с вода, също има отличен вкус.

Оставете накиснатия ориз да заври на средна температура. След това добавете захар на вкус и любимите ви подправки.

След това бъдещият оризов пудинг трябва да се остави да кипне, а после да постои на слаб за половин час, докато оризът се свари.

Докато ястието ври, изцедете сока от 3-4 портокала.

Портокалов пудинг

Сложете леко охладения сварен ориз в блендера (джинджифилът може да се отстрани, ако искате кремът да не става твърде тръпчив и остър) и добавете портокаловия сок.

Интересен детайл: Ако искате да направите десерта по-пикантен и необичаен, можете да добавите малко бадемово или кокосово брашно към крема. Мекият ядков вкус и аромат ще направят ястието още по-нежно.

Следващата стъпка е старателно да се разбият всички съставки, докато не се получи хомогеннас смес с ефирна текстура.

Преди да сервирате, портокаловият крем пудинг трябва да се охлади правилно, затова трябва да престои в хладилника поне за няколко часа.

За красива визия може да сервирате вашия пудинг в купа или да използвате големи чаши. Украса на този десерт може да направите със стръкове мента или резен лайм.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest