Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Ето всички плодове, които можете да замразите (Как да го направите правилно)

Ето всички плодове, които можете да замразите (Как да го направите правилно)

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
Ето всички плодове, които можете да замразите (и как да го направите правилно)
Регулируем сушилник за мивка тип кошница-18%
Препоръчано за теб:
Регулируем сушилник за мивка тип кошница
23.00 лв.
18.86 лв.

Замразените плодове може да не са толкова добри, колкото пресните версии. Но за да сведете до минимум пътуванията до супермаркета и да увеличите максимално срока на годност на сезонните плодове, замразяването им е удобно решение в момента.

Ето някои от най-добрите плодове за замразяване заедно със съвети как да го направите правилно за минимална промяна в текстурата и вкуса.

Сладки ябълки

Замразяването действа добре на сладките ябълки, но не толкова добре на киселите. Помнете това, когато избирате сорта. Въпреки това не можете наистина да замразите ябълките цели. Начинът за правилно замразяване на ябълките е да ги нарежете. Да, ще трябва да ги обелете, да ги почистите и да ги нарежете, след което да ги потопите в лимонов сок, докато бъдат напълно покрити. Това ги предпазва от окисляване и покафеняване. Предварително замразете върху тава с пергамент и след това прехвърлете в херметична кутия. Можете да ги замразите за срок до 6 месеца.

Банани

Ето всички плодове, които можете да замразите (Как да го направите правилно)

Бананите са склонни да променят текстурата си, ако са цели или нарязани на големи парчета, но ситно нарязаните, намачкани или пюрирани банани се запазват добре до 6 месеца без никакви усилия. Използвайте напълно узрели банани за каша или пюре, тъй като те са по-меки и по-лесни за управление, и просто ги дръжте замразени до употреба. Използвайте тази техника и за авокадо.

Боровинки

Ето всички плодове, които можете да замразите (и как да го направите правилно)

Горските плодове са сред най-лесните за замразяване, тъй като се съхраняват много добре на студено. За боровинки и къпини, изплакнете ги и оставете водата да изсъхне. Разстелете ги върху тава с малко хартия отгоре, така че зърната да не се допират, след което предварително замразете. Това ги спира да се залепват един за друг, докато са в процес на замразяване. След това прехвърлете в херметична кутия и веднага я поставете обратно във фризера.

Използвайте тази техника и за: къпини, ягоди, череши, боровинки.

Манго

Това са най-забавните за съхранение и замразяване плодове. Вземете презряло манго, обелете го добре и отстранете костилката. След това извадете малки парченца, за да ги разпределите на части в тава за кубчета лед. Предварително замразете така и когато стегне, поставете кубчетата в херметически затворен контейнер и го поставете във фризера.

Ето всички плодове, които можете да замразите (Как да го направите правилно)

Използвайте тази техника и за: папая, маракуя.

Така замразените плодове може да използвате за вкусни:

- плодови сладкиши;

- плодов сладолед;

- сорбе;

- плодови десерти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest