gotvach.bg»Статии»Диети»Как да отслабнем с тиква

Как да отслабнем с тиква

Как да отслабнем с тиква

Специалистите още спорят дали тиквата е плод или зеленчук. Независимо към коя група храни ще я причислим, със сигурност тя е растение с ценни диетични и хранителни качества. Бедна е на мазнини, съдържа в същото време около 80 % вода, което значи че по този показател се нарежда до краставицата.

По отношение на калоричното съдържание, в 100 г има около 55 ккал. Семките на тиквата съдържат 40 % мазнини и 30 % протеини. По тази причина тиквата е много подходяща за диети за трайно отслабване.

Поради наличието на малко калории и много фибри тя участва в различни диети с постоянен успех.

В добавка от тиквата тялото получава подкрепа за метаболизма, забавяне на стареенето на клетките, прочистване на токсините от тялото и задържане на процеса на натрупване на мастна тъкан.

Маслото от тиква действа положително на работата на чревния тракт и вътрешните органи. Наличието на цинк в тиквата е повече, отколкото във всички зеленчуци. Ползите за черния дроб се изразяват в правилно отвеждане на жлъчния сок, а има и пичогонно действие. Всичко това улеснява работата на организма по време на диети за отслабване.

При провеждане на диетата с тиква е добре да се знае, че храната не бива да надвишава 1500 ккал на ден. Така за 3 седмици може да се свалят до 8 килограма, стига да се спазват часовете за хранене.

Как да отслабнем с тиква

Тиква

Закуска с тиква

Закуската може да се състои от тиквена салата с лимонов сок или тиквена каша. Към салатата може да се добави ананас или морков. За пиене е подходящ чай.

Обяд с тиква

За обяд супата от тиква с крутони или бланширана или задушена тиква са подходящо меню, а за харесващите вкуса на тиквата кашата от тиква също е вариант. Менюто може да се разнообрази със зеленчукова супа, в която присъства и тиква.

Вечеря с тиква

Тиквата за вечеря може да бъде поднесена като тиквено рагу, печена тиква, заедно с други запечени плодове - ябълки, сушени сливи и други. Може да се направят и тиквени палачинки.

Възможностите да се приготви тиква са много и всеки може да намери своите рецепти, когато сте решили да отслабвате с тиква.

Отслабване с тиква

Продължителността на диетата с тиква е 3 седмици, като след свършване на диетата не бива веднага да се преминава на високо калорично хранене. Като начало млечните продукти и зеленчуците и плодовете успешно ще заместят тиквата.

Вижте всичко за тиквата от А до Я, както и какво да сготвим с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest