С използването на интересни рецепти за коктейли можете да превърнете дома си в бар и да позволите на гостите си да се насладят на вашите умения и фантазия.
Коктейлът „Ледени искри” се приготвя от 20 мл джин, 20 мл сок от лимон, 20 мл сок от лайм, 1 чаена лъжичка захар, 150 мл шампанско. Сложете лед в шейкъра, налейте всички съставки освен шампанското и раздрусайте. В голяма кръгла чаша на столче сложете натрошен лед почти до ръба. Излейте сместа и долейте с шампанско. Украсете с резенче лайм.
Коктейлът „Сърцето на граф Дракула” се приготвя от 50 мл млечен ликьор, 30 мл кафеен ликьор, 10 мл сироп от гренадин, 100 мл прясно мляко, 50 мл течна сметана.
Сложете лед в шейкъра и добавете всички съставки без кафеения ликьор и гренадина. Раздрусайте и излейте в кръгла чаша на столче, предварително напълнена с лед.
Добавете кафеения ликьор. С лъжица с дълга дръжка налейте гренадина така, че да се стича по стените на чашата. Украсете с бита сметана.
Един от най-популярните и обичани коктейли с водка е „Кървавата Мери”. Необходими са 50 мл водка, 150 мл доматен сок, 5 мл лимонов сок, черен пипер, сол и сос Табаско на вкус.
Сложете лед в шейкър и долейте всички съставки. Раздрусайте и излейте в кръгла чаша на столче, пълна с лед. Украсете с половин резенче лимон.
Коктейлът „Целувката на ангела” се приготвя от 30 мл уиски, 30 мл Мартини Бианко, 50 мл портокалов сок. Сложете лед в шейкъра и раздрусайте. Налейте във висока чаша и украсете с резен портокал.
Ако се налага да приготвите безалкохолен коктейл, изненадайте трезвениците с „Бананова фантазия”. Необходими са 150 мл студено прясно мляко, 50 г сметанов сладолед, 20 мл кокосов сироп, половин банан.
В блендер поставете три кубчета лед и всички съставки. След като получите еднородна смес, коктейлът е готов. Украсете с бита сметана и резенчета банан.
„Шоколадово мляко” се приготвя от 150 мл студено прясно мляко, 50 г шоколадов сладолед, 20 мл шоколадов ликьор, 30 г шоколад. Сложете в блендер две бучки лед и всички съставки и разбийте до еднородна смес. Украсете със сметана и настърган шоколад.
Коментари