Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се прави Hummingbird кейк

Как се прави Hummingbird кейк

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Как се прави Hummingbird кейк

Един от най-известните южноамерикански кейкове е Hummingbird, което се превежда като „колибри”. Кейкът е наречен на името на най-миниатюрните птички, защото включва някой и от любимите им плодове.

Кейкът е добил особено голяма популярност през седемдесетте години на миналия век, но рецептата му е създадена много по-рано. Тъй като е много сладък, кейкът се сервира на много малки парченца.

Кейкът се прави много лесно и изисква само две купи за смесване на сухите и мокрите съставки и отделна купа за приготвяне на фростинг. Кейкът се съхранява няколко дни в хладилник.

За тестото са необходими 1 чаена чаша нарязани на ситно запържени на сух тиган орехи, 2 чаши брашно, 2 чаши захар, 1 чаена лъжичка сода, половин чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка канела, 3 големи разбити яйца, ¾ чаша олио, 2 ванилии, 240 г нарязан на ситно ананас от консерва, 4 намачкани банана.

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе две кръгли тави с диаметър около 22 сантиметра. Намажете с масло и поръсете с брашно или постелете с хартия за печене.

Смесете в голяма купа брашното, захарта, канелата, содата и солта. В друга купа смесете яйцата, маслото, ванилията, намачканите банани и ананасите, и добавете орехите.

Смесете всички съставки, разпределете в двете тави и печете половин час. Проверете с клечка за зъби дали тестото е готово. Оставете блатовете да се охлаждат в тавите.

За да направите фростинг – специален крем за кейка, са ви необходими ¼ чаша масло, 250 г крема сирене, 3 ½ чаши пудра захар, 1 ванилия, половин чаша счукани орехи.

Разбийте на бавна скорост с миксер маслото и крема-сиренето до еднородна смес. Добавете постепенно пудрата захар, като не преставате да разбивате.

Добавете ванилията. Добавете орехите и още веднъж разбъркайте. Намажете този крем между блатовете и след това намажете целия кейк с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен