Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни предястия с шунка

Вкусни предястия с шунка

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Вкусни предястия с шунка

С шунка и голяма доза фантазия можете да приготвите много вкусни предястия. Ордьовър от шунка с бутер тесто се прави лесно и се получава много лек и вкусен.

Необходим ви е половин килограм бутер тесто, 200 грама шунка, 1 яйце. Размразете бутер тестото, леко го разточете, за да стане по-тънко, и го нарежете на квадрати.

Във всеки квадрат сложете парченце шунка. Завийте тестото и намажете с яйцето, което сте разбили с малко вода и няколко капки олио или зехтин. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 15 минути.

За да приготвите друг ордьовър с шунка, са ви необходими 4 филийки хляб, 2 супени лъжици масло, 4 яйца, 1 чаена лъжичка сол, 2 супени лъжици оцет, 100 г шунка, 4 чаени лъжички майонеза, 4 чаени лъжички кетчуп, щипка млян бял пипер.

Запечете хляба леко във фурната, охладете го и го намажете от едната страна с масло. Кипнете два литра вода със сол и оцет. Едно по едно пускайте яйцата във водата.

Щом се покажат на повърхността, свалете от котлона и след минутка отново сложете на котлона. След като водата кипне пак, свалете от котлона и оставете за четири минути, преди да извадите с решетъчна лъжица.

Нарежете шунката на тесни ивици. Сложете яйцата върху филийките, а върху тях наредете ивиците шунка. Украсете с майонеза и кетчуп и поръсете с бял пипер.

Шунка с галета е много вкусен ордьовър, който е достатъчно изискан, за да се поднесе на гости. Необходими са ви 300 грама шунка, 1 яйце, 2 супени лъжици галета, 2 супени лъжици олио, 1 супена лъжица кетчуп.

Нарежете шунката на тесни ивици, топнете всяка ивица в разбитото яйце, след това в галетата и запържете в олиото до златисто. Шунката се подрежда в чиния и се полива с кетчуп, преди да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest