Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Какво представлява печенето в плик

Какво представлява печенето в плик

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
Месо печено в плик
Снимка: Илияна Димова
Италианска квадратна тава - 36 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска квадратна тава - 36 см
46.00 лв.

Пликовете за печене са направени от специално тънко и прозрачно полиетиленово фолио. Можете да си ги намерите в по-големите магазини и се продават в пакетчета с различни бройки.

Едно от най-големите предимства на пликовете за печене е, че след това не бива да търкате тави, защото ястието се слага в плика и след това в тавата. Така само ще изплакнете тавата, което много ще ви улесни.

Принципът на печене в плик е много лесен, нарязвате продуктите, които искате да приготвяте, слагате им подправки и поставяте в плика.

Вода не е необходима, ако решите можете да сложите съвсем малко. Можете да сложите много малко мазнина, но като цяло при печене в плик не бива да се слагат мазнини и олио.

Когато сложите всички продукти просто завържете плика и му направете няколко малки дупчици, за да не се спука при печенето. Храната става много ароматна и вкусна, задушава се, а месото става крехко.

В плик бихте могли да печете каквото пожелаете – риба, различни зеленчуци, месо. Една от най-честите употреби на тези пликове е за пиле в плик с картофи. Това неслучайно е така, защото ястието се получава много добре.

Тук не трябва да добавяте никаква вода, защото пилето и картофите ще си пуснат. Нарязвате пилето и картофите, овкусявате ги и слагате всичко в плика. Печете на предварително загрята фурна. Тъй като пликовете са прозрачни, лесно ще разберете кога храната е готова.

Взависимост от вида на яденето можете да прибавите сметана, бяло вино или бира, с която да полеете ястието. Хубавото при тези пликове е, че храната се задушава и всички аромати и миризми се запазват.

Подправките, които можете да използвате са същите и при обикновеното печене на фурна, така че не е притеснявайте да използвате тези пликове, защото храната ще стане вкусна и сочна.

Времето за печене на продуктите не се променя. Действайте смело и експериментирайте с тези пликове, зарадвайте и изненадайте с нещо вкусно своето семейство.

Освен пиле с картофи, в плик можете да си приготвите печени картофи, бутчета на фурна или свинско печено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Потребител#173128
Потребител#173128
Много обичам да чета глупости в коментарите от хора, които не могат да се обосноват и изсмукват теории от пръстите си.... учили/недоучили както обичам да казвам. Поне се въздържайте от коментари, че ви се смеят хората. :)
30.06.2016 20:44
9
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ястието става вкусно, но не съм се замисляла за вредата от найлона.
31.03.2016 23:50
1
Слънчоглед
Слънчоглед
Така е, термична обработка в пластмаса е ужасно вредна. Аз алуминиево фолио избягвам да ползвам, да не говорим за найлони. Хора, печете си храната нормално. Десет минути спестени от мързел да измиете тавата ви коства здравето, ден след ден.
06.10.2013 07:05
11
4
Емил
Емил
Не приемам напълно печенето в пликове по простата причина, че пластмасата е последното, до което трябва да се докосва храната, особено при термичната й обработка...
22.04.2013 18:20
10
3
Благой
Благой
Тези пликове са толкова вредни,не винаги вкусната храна е полезна.
30.03.2013 10:44
10
4