Типове Брашно

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Брашно
Комплект от 2 регулируеми мерителни лъжици-33%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 2 регулируеми мерителни лъжици
18.00 лв.
12.00 лв.
Виж ››

Типът на брашното определя за какво може да бъде използвано то, за да се получи най-добър ефект от печенето и домакинята да получи заслужените комплименти.

Пшеничното брашно, което е най-популярно, е тип 500, това е бяло брашно. Освен това се продават други типове пшенично брашно, като сред тях се открояват тип Добруджа, типовото брашно и пълнозърнестото брашно.

Освен тях има и други типове брашно – тип Грахам, което е подходящо за приготвяне на хляб и тестени изделия за хора, които следят теглото си.

Специално за домакините, които искат да бъдат повече време със семейството си, се продават вече и брашна, които са допълнени с бакпулвер, за да съкратят процеса на приготвяне на печивата.

Така на домакинята й остава само да добави яйца и прясно мляко и ще получи кекс или сладкиш, на който ще остане само да направи украсата.

Типове Брашно

Вече се продават и специални пшенични брашна, които са високобелтъчни и са подходящи за направа на тесто за баници и пици. Има и нискобелтъчни типове брашно, от които се правят вафли и бисквити.

Пълнозърнестото брашно е подходящо за хора, които искат да поддържат стомаха си в перфектно състояние. Пълнозърнестото брашно кара стомаха да работи на пълни обороти, за разлика от бялото пшенично брашно.

Разликата между бялото и пълнозърнестото брашно е в това, че при пипане с пръсти при бялото не се усещат зрънца. Пълнозърнестото брашно запазва външната обвивка на зърното, която е много полезна. Бялото брашно обаче е незаменимо за кексове и погачи, тъй като бухва добре и крайният продукт се получава много пухкаво.

Пълнозърнестото брашно съдържа повече белтъчини, витамини и минерални съединения от бялото и се характеризира с приятен аромат на хляб. То е подходящо за печене на хляб.

Освен пшеничното брашно съществуват и други типове брашна. Това са ръжено-пшеничното брашно, което е подходящо за направата на хляб и на различни видове кифлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
41
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати