Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Красиви салати и предястия

Красиви салати и предястия

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Салати

Изненадайте гостите си със салати и предястия, които не само имат оригинален вкус, но също така и изглеждат добре. Апетитните салати и предястия изчезват за секунди от масата.

Салатата „Резен диня” е вкусна и много оригинална на вид. Необходими продукти: 100 грама сварено пилешко месо, 100 грама настърган кашкавал, 100 грама маслини, 100 грама майонеза, 1 краставица, 2 домата.

Ордьоври

Начин на приготвяне: Можете да опитате с вариации по ваш вкус – пилешкото може да се замени с телешко, можете да добавите и други зеленчуци по ваш вкус. Можете също така да използвате риба тон вместо месо.

Салата с риба тон

Салатата се приготвя за около час. Месото се нарязва на ситно, две трети от маслините се нарязват на кръгчета, всичко се смесва с кашкавала и се смесва с майонезата. Част от кашкавала и от маслините се оставят за украса.

Тази смес се оформя като полукръг в голяма плоска чиния. Докато салатата попива майонезата, краставицата се настъргва, а доматите се нарязват на много ситно. Останалите за украса маслини се нарязват на четвъртинки по дължина.

Японска салата

Върху равната част на полукръга и надолу се изсипват доматите, като трябва да са покрили плътно долната част с майонезата. Под тях се слага останалия за украса кашкавал, а най-извитата част се оформя като динена кора с настърганите краставици. Върху доматите се разпределят маслините, които приличат на динени семки.

Японската салата с рачешки рулца играе ролята и на предястие, защото се оформя в стегнат кръг. За оформянето й се използват специални рингове за салата, но ако нямате такъв, просто изрежете долната част от пластмасова бутилка.

Необходими продукти: 1 чаша ориз, 2 супени лъжици оризов оцет, 1 чаена лъжичка захар, 100 грама рачешки рулца, 2 супени лъжици соев сос, половин чаена лъжичка уасаби, 3 супени лъжици майонеза, щипка сол, 30 грама разбит хайвер.

Оризът се измива, залива се с вода така, че тя да е 2 сантиметра над него и се вари с добавка от оцета, захарта и солта. Вари се на бавен огън, докато водата не се изпари. След това оризът се оставя да изстине. Нарязват се рачешките ролца на ситно.

Оризът се смесва с рачешките ролца и след това се смесват със соса. Той се приготвя от соевия сос, уасаби и майонеза. Всичко се разбърква добре и се оформя красиво с ринг за салата. Отгоре се шприцова разбитият хайвер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest