Дните покрай Коледа всички очакваме с нетърпение, защото ще се съберем с близките си хора. Предстоящите празници не могат да преминат без ароматни коледни сладки. Това е по-лесният вариант, отколкото да правим сложни торти.
Разбира се, за още по-голямо улеснение можем да купим готов десерт, но той по никакъв начин не може да се сравни с домашно приготвения. Тези вкусни сладки изкушения, които си приготвяме у дома, понасят коледната атмосфера във всяко едно кътче на дома ни.
Първата ни рецепта е за сладки във формата на мечета, ето какви са необходимите продукти, за да изпълните рецептата:
Коледни мечета
Необходими продукти: ½ ч.ч. захар, ½ ч.ч. разтопена свинска мас, 1 ч.л. сода, 2 с.л. кисело мляко, 1 яйце, 1 с.л. какао, 1 с.л. канела, 2 с.л. мед, брашно – около половин килограм, шипков мармалад
Начин на приготвяне: От изброените продукти си замесвате тесто, което разточвате на кора. След това започнете с помощта на формичка да изрязвате мечета от тестото. Печете в умерена фурна до зачервяване, а след това слепвате по две мечета с помощта на шипков мармалад.
Следващата ни рецепта отново е със свинска мас:
Орехови топчета
Необходими продукти: 1 ч.ч размекната свинска мас, 1 к.ч. пудра захар, едро нарязани орехи, ванилия, брашно
Начин на приготвяне: Количеството на орехите е на вкус, а относно количеството на брашното – сложете достатъчно, за да се получи меко тесто, от което да можете да оформите коледните сладки. Разбивате свинската мас заедно с пудрата захар до побеляване на сместа, след което добавяте орехите, ванилията и брашното.
Ако обичате канеленият аромат, добавете преди брашното и чаена лъжичка от подправката. От мекото тесто правите топчета, които печете в умерена фурна.
Последното ни предложение е за лимонени сладки, които се приготвят лесно. За да си ги направите са ви необходими пакетче краве масло, 1 яйце, 4 с.л. пудра захар, 2 с.л. лимонов сок, лимонена кора, 2 ч.ч. брашно и бадеми. От всички тези продукти си замесвате тесто, като бадемите трябва да са накълцани, след което оформяте топчета и печете в умерена фурна.
Коментари