Gotvach.bg»Статии»PR Публикации»С ориз Баланс от Крина традиционното е и здравословно

С ориз Баланс от Крина традиционното е и здравословно

AdminAdmin
Администратор
9484
С ориз Баланс от Крина традиционното е и здравословно
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.

Как създадохме ориз Баланс?

Известен факт e, че кафявият ориз е пълнозърнест ориз, богат на витамини, минерали и баластни вещества. Кафявият му слой съдържа фибри, а зародишът е богат на магнезий, калций, желязо, витамин Е и витамини от групата В.

За съжаление приготвянето му отнема твърде дълго време, при което полезните вещества намаляват. А фибрите му дразнят нежната стомашна лигавица.

След сваряване кафявият ориз остава твърд и не е подходящ за приготвяне на традиционни български ястия, а по-скоро е предпочитан от хора спазващи хранителен режим.

Белият ориз е мек и деликатен. При него кафявият слой е отстранен. Така получаваме вкусен и по-лесен за приготвяне продукт, който е по-беден на хранителни вещества.

В желанието ни да допринесем за здравословното хранене на семейството и едновременно с това да запазим традиционния вкус, създадохме ориз Баланс.

При специалната му обработка се запазват голяма част от витамините и минералите, намиращи се в зародиша, а фибрите и ненаситените мастни киселини от повърхностния кафяв слой на зърното са оптимално съхранени.

Ориз Баланс се сварява за същото време като белия, вкусен е и полезен. С него може да се приготвят традиционни ястия, като същевременно се грижим семейството ни да се храни пълноценно.

Подходящ е за всякакви рецепти, в които се използва бял ориз – пълнени чушки, пиле с ориз, мляко с ориз и много други.

Нашата рецепта

Пълнени зеленчуци Баланс

Необходими продукти: 200 г ориз Баланс Крина, 2 тиквички, 1 домат, 4 чушки, 1 патладжан, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 2 моркова, 400 г кайма, 200 г заквасена сметана, сол, джоджен, червен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Издълбайте и почистете зеленчуците. Запържете в малко зехтин лука и чесъна, добавете ситно нарязаните моркови и каймата. След като се запържи каймата, прибавете ориз Баланс Крина, сол, джоджен и червен пипер на вкус.

Залейте с 2 чаени чаши вряла вода и оставете на слаб огън за 15 мин. Напълнете зеленчуците с плънката и ги наредете в тавичка. Нарежете на ситно издълбаната вътрешност на зеленчуците, смесете със заквасена сметана и сол и залейте зеленчуците. Сложете в умерена фурна докато се опекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен