Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни сладкиши с бял шоколад

Вкусни сладкиши с бял шоколад

бял шоколад
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.

Започваме с един страхотен сладкиш от бял шоколад и кафяви шоколадови пръчици. Освен че е вкусен, изглежда много интересно, когато се разреже, защото пръчиците не са за поръсване, а се добавят в сместа. Сладкишът изглежда на кафяви точици. Ето рецептата за него:

Кекс с бял шоколад и пръчици

Необходими продукти: 2 яйца, 2 бели шоколада (по 100 г), 2 ½ ч.ч. брашно, 120 г захар, бакпулвер, 280 г заквасена сметана, 3 с.л. масло, шоколадови пръчици, лешници

Кекс с бял шоколад

Начин на приготвяне: Първо разтопете белия шоколад на водна баня и след като поизстине, добавете към него яйцата и разбъркайте. Прибавете захарта и разбъркайте, после постепенно слагайте брашното, което сте премесили с бакпулвера.

Накрая добавете сметаната, шоколадовите пръчици и накълцаните на ситно лешници. Разбъркайте добре сместа и я изсипете в кексова форма. Най-добре е да изпечете сладкиша върху хартия за печене. Сложете тавичката в умерена фурна, предварително загрята.

Бонбони с бял шоколад

Ако предпочитате някакъв по-непретенциозен десерт, можете много бързо и лесно да си направите мус от бял шоколад. И макар наистина да става бързо, това сладко изкушение е подходящо да бъде сервирано на специални гости.

За да си го приготвите, ще са ви необходими един шоколад, около 120 грама, който да начупите и да сложите да се разтапя на водна баня.

Мус с бял шоколад

Към него добавете около 250 мл течна сметана и 50 г захар. Разбърквайте и след като се разтопи шоколадът, отдръпнете от котлона.

Преди да изсипете сместа в подходящи чаши, сложете няколко супени лъжици кокосови стърготини. Сложете в чаши, приберете на хладно, за да стегне. При сервиране, украсете муса с малини.

Последната рецепта е за топки от бял шоколад и бадеми. Разтопете на водна баня 200 г бял шоколад, начупен на парченца, 80 г масло и 90 мл течна сметана. Внимавайте със сместа – кремът трябва да е гладък и да няма никакви цели парчета шоколад или масло.

Оставете сместа да се охлади и през това време накълцайте на парчета бадеми. След като сместа вече не е гореща, добавете ядките. Сложете съда за четвърт час във фризера.

След това извадете купата и оформете топчета, не по-големи от орех. По желание можете да ги оваляте в кокосови стърготини или ситно смлени бадемови ядки. Оставете ги в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest