Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Най-популярните плодови сладка

Най-популярните плодови сладка

Плодови сладка
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.

Повечето хора са забързани в своето ежедневие и не им остава никакво време за консервиране на каквито и да е туршии, компоти, сиропи и т.н., а в същото време с умиление си спомнят вкуса на бабиното или майчиното домашно приготвено сладко.

Колкото и да сте заети, можете много лесно и бързо и Вие сами да си го приготвите дори и в домашни условия. Етo 3 рецепти за най-популярните плодови сладка:

Сладко от малини

Сладко от малини

Необходими продукти: 400 г малини, 750 г захар, 450 мл вода.

Начин на приготвяне: Изчистените малини се посипват с една част от захарта и се оставят да престоят за 4- 5 ч. От водата и останалата част от захарта се приготвя сироп и след като се сгъсти в него се пускат малините.

Пяната се обира, сладкото се сваля от огъня, оставя се да изстине, след това се кипва отново и се доварява на умерен огън. Когато малините придобият прозрачен цвят и паднат на дъното, сладкото е готово и може да бъде изсипано в буркани.

Сладкo от ягоди

Сладко от ягоди

Необходими продукти: 2 кг ягоди, 3 кг захар, 5 г лимонена киселина.

Начин на приготвяне: Измитите ягоди се посипват с част от захарта и се оставят да престоят 6-7 часа. След това се посипват с останалата захар и всичко се вари на силен огън докато се сгъсти сиропът.

Пяната се маха с решетъчна лъжица и се вари, докато сиропът стане достатъчно гъст. Малко преди да се свали от котлона се слага лимоновата киселина, разбърква се и сладкото се насипва в буркани и се покрива, за да не изстива.

Сладко от кайсии

сладко от кайсии

Необходими продукти: 2.5 кг кайсии, 2 кг захар, 5 г лимонена киселина, няколко обелени и леко препечени бадеми.

Начин на приготвяне: Кайсиите се измиват, махат им се костилките и се накисват във вода за 2 часа. От захарта и 600 мл вода се прави сироп, в който кайсиите се пускат да врат за около 10 мин.

Оставят се за 4-5 часа да изстинат, кипват се отново и се оставят на умерен огън до сгъстяването на сиропа. Лимонената киселина се слага малко преди сиропът да се е сгъстил достатъчно.

Докато е горещо сладкото се изсипва в буркани, слагат се по 2- 3 бадема в тях, затварят се и се оставят са изстиват с обърнатите надолу капачки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest