Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет продукта, които липсват в чинията на диетолозите

Пет продукта, които липсват в чинията на диетолозите

MarianeMariane
Джедай
2549563k
3 от 5 Снимки
3. Готови замразени храни
Готовите замразени храни, които само се притоплят в микровълновата фурна и са готови за употреба, изглеждат като страхотно решение за твърде заети домакини или самотноживеещи, но са категорично забранени. Обикновено те съдържат толкова много консерванти, подправки, сол или захар, че експертите се шегуват, че по-малко вредно би било да консумирате опаковките им.

С наближаването на лятото и затоплянето на времето излишните килограми и натрупаните подкожни мазнини напомнят със страшна сила за себе си. Хората започват трескаво да се подлагат на всевъзможни диети, които гарантират „седем килограма по-малко за седмица, при това без никакви усилия“.

Не е нужно да си експерт, за да разбереш, че подобни обещания са нереалистични. Всички диети, които обещават скоростно сваляне са опасни за здравето, имат силно изразен йо-йо ефект и не са за препоръчване.

Диетолозите са категорични, че ключът към добрата форма, в съчетание с добро здраве, е всъщност правилният режим на хранене. Те съветват хората да бъдат особено критични не само към количеството на храната, но и към качеството ѝ. Ето и пет продукта /виж галерията/, които никога няма да откриете на масата или в хладилника на диетолог:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати