gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Алкалните храни

Алкалните храни

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
броколи
Комплект за готвене от 9 части-22%
Качество без компромис:
Комплект за готвене от 9 части
193.84 лв.
151.20 лв.
Виж ››

Хранителният режим на повечето хора днес е съставен предимно от доста нездравословни, токсични и образуващи киселини храни. Месата и млечните храни са със скрити генетично модифицирани организми, а в почти всички продукти има изкуствени подсладители, консерванти и оцветители.

В комбинация с всички други фактори, които ни заобикалят, все повече хора страдат от хронични, дегенеративни заболявания или смъртоносни състояния. Бързото им развитие, разпространение и способността да се нагаждат и побеждават откритите лекове срещу тях правят дори най-модерните начини за справяне безполезни.

Според учените основният проблем в начина на живот на съвременния човек е незнанието. Те твърдят, че за да бъде един организъм здрав, той трябва да да балансира рН нивата на кръвта в леко алкално ниво от 7.365, не само за да оцелее, а и за да е здрав.

Храната, която приемаме, се превръща в гориво за тялото с алкален или киселинен характер. Важно е да се отбележи, че не органичният състав на храната я прави киселинна или алкална, а нейните неорганични вещества като калций, магнезий, калий, натрий, сяра, фосфор и др. От значение е как те се разграждат в телата ни.

По правило всички храни в природата съдържат в себе си и киселинни и алкално-формиращи елементи, но в различни нива. Балансът между тях се постига, когато избираме на кои да заложим. Ако избираме храни с твърде много киселинно-формиращи фактори, това може да окаже тежки последици за здравето ни.

Чесън и лук

Такъв е случаят с диабета – обичайната доза е ацидоза. Когато на тялото не се доставят необходимите алкални нива, то започва да черпи от своите запаси, като по този начин други жизненоважни тъкани страдат. Способността им да се възстановяват се занижава, тежките метали се наслояват, а организмът става по-уязвим на умора и болести.

Целта в хранителния режим трябва да е една – баланс. Колкото и добре да е да консумираме алкализиращи храни, прекаляването с тях също не е добър вариант.

За да запазите нивата в норма, е добре по-често да залагате на най-добрите алкализиращи-храни - кореноплодни зеленчуци, кръстоцветни зеленчуци, листни зеленчуци, чесън, лют червен пипер Кайен и лимони. Освен че ще донесат желания баланс, те ще ви предпазят и от редица заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest