Кюфтенцата са една от най-обичаните храни от българите. В обичайния си вид те са приготвени от смляно на кайма месо, с лук и подправки. Има и такива от зеленчуци, които по нищо не отстъпват на варианта с месо.
И макар че турската кухня изобилства от различни варианти на кюфтета с най-различни ароматни подправки, в най-разнообразни форми и с различен състав на продуктите, българските кюфтета си остават незаменими.
Само като си представите ароматната комбинация между чубрица и кимион, и веднага ще ви се прииска тройка кюфтета с гарнитура от зелева салата, туршия или пържени картофи с лютеница.
И все пак, за да внесем малко разнообразие в традиционната рецепта за кюфтета, тук сме събрали три неустоими рецепти за кюфтенца, който всеки може да опита. Точните рецепти и изпълнението им може да видите в галерията горе.
Коментари