Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Трите рецепти за кюфтенца, с които мъжът ви иска да вечеря

Трите рецепти за кюфтенца, с които мъжът ви иска да вечеря

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 3 Снимки

2. Кюфтенца от печени чушки


Те са лесни и бързи за приготвяне. Най-добри са студени.

Необходими продукти: 10 печени чушки, 200 г натрошено сирене, 150 г настърган кашкавал, 2 яйца, 1 малка глава лук, 3-4 скилидки чесън, 3 с.л. кисело мляко, 1 с. л. олио, 7-8 с.л. брашно, 1/2 ч.л. сода, магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне: Чушките се изпичат и обелват. Смесват се с нарязаните на ситно лук и чесън и се смилат в блендера. Добавят се яйцата, натрошеното сирене, настърганият кашкавал и олиото. Сместа се разбърква добре. Содата се гаси в киселото мляко и се прибавя към чушките. Брашното се слага последно. Подправя се със сол, магданоз и черен пипер. Готовата смес се оставя в хладилника за около час.

От сместа се оформят кюфтенца, които се пържат в силно загрята мазнина, от двете страни. Когато са готови, се нареждат върху салфетка, за да се отцеди мазнината. Поднасят се с млечно-чеснов сос.

Кюфтенцата са една от най-обичаните храни от българите. В обичайния си вид те са приготвени от смляно на кайма месо, с лук и подправки. Има и такива от зеленчуци, които по нищо не отстъпват на варианта с месо.

И макар че турската кухня изобилства от различни варианти на кюфтета с най-различни ароматни подправки, в най-разнообразни форми и с различен състав на продуктите, българските кюфтета си остават незаменими.

Само като си представите ароматната комбинация между чубрица и кимион, и веднага ще ви се прииска тройка кюфтета с гарнитура от зелева салата, туршия или пържени картофи с лютеница.

И все пак, за да внесем малко разнообразие в традиционната рецепта за кюфтета, тук сме събрали три неустоими рецепти за кюфтенца, който всеки може да опита. Точните рецепти и изпълнението им може да видите в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати