Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Трите рецепти за кюфтенца, с които мъжът ви иска да вечеря

Трите рецепти за кюфтенца, с които мъжът ви иска да вечеря

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
3 от 3 Снимки

3. Кюфтета от грах и царевица


Необходими продукти: 200 г царевица (от консерва), 200 г грах (от консерва), 50 г кромид лук, 2 скилидки чесън, сол, черен пипер на вкус, 1/2 ч.л. смлян лют червен пипер, 1 ч.л. къри, 1/2 връзка магданоз, 1/2 връзка копър, 3 с.л. брашно, 50 мл олио

Начин на приготвяне: Царевицата и грахът се отцеждат в гевгир. Слагат се в блендер заедно с лука, чесъна, копъра, магданоза, солта, кърито и червения лют пипер. Пасират се до получаване на хомогенна смес.

Полученото се изсипва в дълбок съд. Добавя се брашното и разбърква. От сместа се оформят кюфтенца. Пържат се в тиган със силно загрято олио от двете страни. След като са готови, се слагат за 5 минути да се отцедят в чиния, покрита с домакинска хартия.

Кюфтенцата са една от най-обичаните храни от българите. В обичайния си вид те са приготвени от смляно на кайма месо, с лук и подправки. Има и такива от зеленчуци, които по нищо не отстъпват на варианта с месо.

И макар че турската кухня изобилства от различни варианти на кюфтета с най-различни ароматни подправки, в най-разнообразни форми и с различен състав на продуктите, българските кюфтета си остават незаменими.

Само като си представите ароматната комбинация между чубрица и кимион, и веднага ще ви се прииска тройка кюфтета с гарнитура от зелева салата, туршия или пържени картофи с лютеница.

И все пак, за да внесем малко разнообразие в традиционната рецепта за кюфтета, тук сме събрали три неустоими рецепти за кюфтенца, който всеки може да опита. Точните рецепти и изпълнението им може да видите в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати