Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вегетарианско царство: Икономични и вкусни кюфтета от праз

Вегетарианско царство: Икономични и вкусни кюфтета от праз

2 от 3 Снимки

2. Кюфтета от праз и сирене


Необходими продукти: 1 кг праз лук, 250 г картофи, 150 г сирене, 4 яйца, 7 с. л. брашно, 7 с. л. галета, няколко стръка магданоз, сол и черен пипер на вкус, олио за пържене

Начин на приготвяне: Празът се почиства, измива и нарязва на ситни кръгчета. Задушава се, изчаква се да изстине и към него се слагат настърганото сирене и предварително сварените и настъргани картофи.

Добавят се ситно нарязаният магданоз, 1 яйце, галетата и се подправя на сол и черен пипер. Сместа престоява така около 1 час, след което от нея се оформят кюфтенца, които се панират в останалите яйца и брашно и се пържат до златисто в мазнина.

Надали има българска домакиня, която да не знае да приготвя яхния от кюфтета с бял или с червен сос, пържени, печени или на скара, които наистина са много обичани от малки и големи.

Въпреки това е ясно, че колкото и любимо да ни е дадено ястие, то започва да втръсва. Ето защо ще Ви предложим да пробвате нещо по-различно, а именно - как се приготвят кюфтета от праз лук.

Така и така сме в сезона на праза - защо да не се възползвате максимално от богатия му и апетитен вкус. Освен това празът ви дава възможност за приготвяне на доста постни и вегеястия, които са важни за онези от нас, които са на пост.

В галерията горе сме подбрали три апетитни рецепти за кюфтета от праз, с които може да примамите дори и злоядо дете. Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати