Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вегетарианско царство: Икономични и вкусни кюфтета от праз

Вегетарианско царство: Икономични и вкусни кюфтета от праз

3 от 3 Снимки

3. Кюфтета от праз и гъби


Необходими продукти: 700 г праз лук, 2 картофа, 250 г гъби, 3 яйца, 7 с. л. брашно, 7 с. л. галета, няколко стръка копър и магданоз, сол и черен пипер на вкус, олио за пържене

Начин на приготвяне: Всички зеленчуци се нарязват на ситно и се кипват в подсолена вода, докато омекнат, след което се отцеждат, намачкват се с вилица или се пасират и към тях се добавят 1 яйце, ситно нарязаните копър и магданоз, черен пипер на вкус, ако е необходимо - още сол и брашно, за да се сгъсти сместа. Сместа престоява така 30 минути и от нея се оформят кюфтенца, които се потапят последователно в брашно, разбъркани яйца и галета и се изпържват до златисто.

Надали има българска домакиня, която да не знае да приготвя яхния от кюфтета с бял или с червен сос, пържени, печени или на скара, които наистина са много обичани от малки и големи.

Въпреки това е ясно, че колкото и любимо да ни е дадено ястие, то започва да втръсва. Ето защо ще Ви предложим да пробвате нещо по-различно, а именно - как се приготвят кюфтета от праз лук.

Така и така сме в сезона на праза - защо да не се възползвате максимално от богатия му и апетитен вкус. Освен това празът ви дава възможност за приготвяне на доста постни и вегеястия, които са важни за онези от нас, които са на пост.

В галерията горе сме подбрали три апетитни рецепти за кюфтета от праз, с които може да примамите дори и злоядо дете. Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати