Немският готвач Дирк Лудвиг е успял да подбере правилната рецепта за най-скъпата наденица в света. Месото в нея е от луксозното говеждо Кобе, а братвурстът е бил приготвен по поръчка на японски бизнесмен.
Опитният шеф споделя, че от години е правил опити да обогати немската кухня, създавайки наденица по напълно нова рецепта и с различни продукти. Новите вкусове по думите му щели да внесат живец и свежест на познатото меню.
Когато му поръчали да приготви най-скъпия братвуртс в света, Лудвиг без да се колебае избрал говеждо Кобе, тъй като то е най-скъпото месо, познато ни до момента.
Братвурст Кобе е необичайна идея. Това е нещо ново, никога не съм чувал за него. Натискът за изключителност в изисканата кухня все повече нараства, коментира кулинарният експерт Геро Йенцш от Германската асоциация на месопроизводителите и преработвателите.
Лудвиг разказва, че е минал през опити и грешки, докато стигне до този братвурст.
Първите мостри със скъпото месо не са ставали за ядене, но след няколко опити готвачът е стигнал до новия по рода си братвурст. Финалните съставки, които са включени в наденицата, остават в тайна, като шефът разкрива единствено за тръстиковата захар, която е прибавил към говеждото.

В предишните си рецепти Дирк Лудвиг е мариновал говеждото с шампанско, но резултатът не е бил особено вкусен. Сред другите му успехи са обработването на месо с пепел от бук или мариноването му в кокосова вода.
Въпреки че наденицата е създадена по поръчка, от международна верига за хранене вече са изявили желание да я предлагат на пазара заради редкия вид месо, който съдържа.
Говеждото, което се обозначава като Кобе, идва само от едноименния регион в Япония. За добиването му съществуват различни критерии, като единият от тях е животните да се отглеждат и колят по точно определени стандарти. Накрая месото трябва да е крехко и с мраморни шарки.
Коментари