Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три интересни предложения за ястия с чушки, които да опитате

Три интересни предложения за ястия с чушки, които да опитате

3 от 3 Снимки

Свинско месо с чушки и фъстъци



Необходими продукти: 1 кг свинско месо от плешката, 2 зелени и 2 червени чушки, 3 глави лук, 4 домата, сол, червен и черен пипер на вкус, 15- 20 пържени фъстъка, 1/2 ч. л. лют пипер, мазнина.

Начин на приготвяне: Свинското месо се измива, нарязва на кубчета и се подправя със сол, червен и черен пипер. Изпържва се в мазнината като се разбърква непрекъснато. Към него се добавят нарязаните лук и чушки и рендосаните домати. Ястието се задушава до пълна готовност на продуктите, след което се сипват фъстъците и лютия пипер. Пробва се на вкус и ако е необходимо се слага още сол и черен пипер.

Наред с доматите и краставиците надали ще видите зеленчукова градина, в която да не се отглеждат и чушки. Независимо от това дали са червени, зелени или жълти, те са подходящи за приготвянето на редица ястия, сред които любимите ни пълнени чушки с кайма и ориз или с боб, традиционната салата от печени чушки и какво ли още не, което присъства редовно на българската трапеза.

Ако искате обаче да развихрите въображението си, се научете как да приготвяте чушки по по-нестандартен начин. В горната галерия може да видите три интересни рецепти за ястия с чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати