Пет храни, които предизвикат глад
Five Foods That Cause Hunger
Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет храни, които предизвикат глад

Пет храни, които предизвикат глад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
181k
Сушени плодове
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Знаете ли, че има храни, които вместо да ни заситят, ни карат да огладняваме повече? Следващите 5 храни трябва да се консумират в присъствието на други балансиращи продукти.

Сушени плодове

Сушените плодове повишават нивата на кръвната захар, което ще ви накара да огладнеете веднага след консумирането им. Вместо това опитайте лека закуска от малко сушени плодове с малко мазнини или протеин, за да се забави усвояването на захарта. Комбинирайте ги с шепа ядки, кисело мляко - дори парче пастърма.

Мюсли

Ако започнете деня си с обилна купа мюсли или зърнени култури, ще огладнеете зверски в рамките само на един или два часа. Ако обичате мюсли, пробвайте такова с високо съдържание на ядки и кокос, с ниско съдържание на захар и приемете по-малко количество от него в комбинация с кисело мляко.

Сок (дори зелени)

Пресни сокове може да бъде отлична добавка към храната. Въпреки това, ако разчитате предимно на сокове, инсулиновите нива ще скочат много бързо и ще се увеличи изпускането на хормон на глада. По природа сокове са без фибри което означава, че можете да абсорбирате хранителните вещества веднага. Проблемът е, когато избираме предимно много сладки плодове за направата им (защото нека си го кажем - къдравото зеле и целината не правят най-вкусния сок). По този начин приемаме чисти захари, които също абсорбираме много бързо.

Бял ориз

Бял ориз

Белият ориз е просто нишесте, което се разтваря бързо в организма. Това води до прилив на енергия, последван от срив на кръвната захар и неизбежен глад. И ако ви е лесно ежедневно да избягвате бял ориз, то да устоите на плато суши може да се окаже проблем.

Алкохол

Това не би трябвало да учудва никого. Алкохолът е известен с възбуждането на глада. Когато алкохолът се преработва в организма, той действа като захар и пълни организма с инсулин. Плюс това алкохолът намалява задръжките и ви предразполага към преяждане. Консумирайте алкохол в малки дози и в компанията на храна, богата на протеин и зеленчуци, вместо тежки въглехидрати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest